R MOLDOVA: Socialistii vor modificarea Constitutiei pentru a impiedica UNIREA CU ROMANIA

PARTIDUL SOCIALISTILOR din REPUBLICA MOLDOVA va propune la inceputul anului viitor MODIFICAREA CONSTITUTIEI pentru a exclude posibilitatea UNIRII CU ROMANIA, a anuntat joi liderul formatiunii, IGOR DODON, in cadrul unei conferinte de presa.

”Socialistii au pregatit un proiect de lege pentru amendarea Constitutiei. Vom cere excluderea articolului 142 din Constitutie pentru a impiedica o posibila lichidare a suveranitatii, integritatii si statalitatii Republicii Moldova”, a declarat Dodon, citat de independent.md. ”Articolul 142 al Constitutiei presupune ca statalitatea, integritatea si suveranitatea Republicii Moldova poate fi modificata, anulata prin referendum. Adica, in Constitutia Republicii Moldova din start a fost inclusa posibilitatea anularii statalitatii tarii”, a adaugat liderul Partidului Socialistilor (formatiune prorusa de opozitie care dispune de numarul cel mai mare de parlamentari in legislativul de la Chisinau), potrivit jurnalmd, citat de Agerpres.

In context, Igor Dodon a mentionat ca, incepand de saptamana viitoare, va incepe personal discutiile cu sefii fractiunilor parlamentare, dar el i-a exclus de pe lista sa pe liderii Partidului Liberal si Partidului Liberal Democrat, doua formatiuni proeuropene.

CITESTE SI: R. MOLDOVA: UN PARLAMENTAR SOCIALIST A RUPT HARTA ROMANIEI MARI (VIDEO)

El a precizat ca, in cazul in care parlamentul va respinge propunerea factiunii socialiste, Partidul Socialistilor va veni cu o alta propunere si anume organizarea unui referendum pentru amendarea Constitutiei.

In acelasi timp, Igor Dodon a anuntat inceperea unei campanii ‘impotriva unionistilor’, mentionand ca prima actiune in acest sens va fi distribuirea hartii Moldovei din timpul lui Stefan cel Mare.

De amintit ca un ordin al ministrului educatiei Corina Fusu privind distribuirea gratuita in institutiile de invatamant din Republica Moldova a unei donatii de harti tematice ‘Organizarea administrativa a Regatului Romaniei. 1930’ a starnit dispute aprinse saptamana trecuta in parlamentul de la Chisinau, unul din deputatii socialisti, Vlad Batrancea, rupand in mod demonstrativ harta Romaniei Mari in timpul dezbaterilor.

Organizatiile si fortele politice unioniste din Republica Moldova au condamnat gestul parlamentarului socialist, pe care l-au calificat drept unul ‘xenofob si rasist’, in timp ce tinerii unionisti au organizat un protest in fata parlamentului de la Chisinau.

Sursa foto: Gandul