R. MOLDOVA: Un parlamentar socialist a RUPT HARTA ROMANIEI MARI (VIDEO)

Gest scandalos in PARLAMENTUL REPUBLICII MOLDOVA. A fost RUPTA HARTA ROMANIEI MARI de catre Vlad Batrancea de la PSRM. Un ordin al ministrului Educatiei, CORINA FUSU, ce prevede repartizarea in toate institutiile de invatamant din tara, a HARTII ROMANIEI MARI, a starnit dispute in Parlament.

Socialistii si comunistii s-au aratat indignati de initiativa Ministerului, calificand-o drept o tentativa de destabilizare a situatiei din tara. Mai mult de atat, fractiunea PSRM a solicitat ca ministrul Educatiei sa vina in Parlament pentru a oferi explicatii.

„Ministrul Educatiei a emis un ordin ca in toate scolile din tara sa fie repartizata Harta Romaniei Mari si drapelul Romaniei. Suntem indignati ca elevii sunt supusi acestui pericol. Noi nu trebuie sa permite unor grupari cu interese pentru alte state sa promoveze aceste idei unioniste. Consideram ca doamna Fusu trebuie sa fie audiata, sa spuna de ce se intampla acest lucru”, a declarat Vlad Batrancea, deputat PSRM.

CITESTE SI: CATI CETATENI AI R. MOLDOVA ISI DORESC UNIREA CU ROMANIA (SONDAJ)

„Vreti voi sau nu, dar asta este Istoria. Voi umblati cu steaua in frunte, asta se poate, dar copiii nu au voie sa afle istoria”, a venit cu o replica liderul PL, Mihai Ghimpu.

„Faptul ca aceste materiale influenteaza materialul didactic nici nu discuta nimeni, in afara de Ghimpu care nu a invatat nimic in viata lui. Trebuie de discutat in societate fiindca cu asa atitudine nu vom merge departe”, a adaugat Mihai Ghimpu.

Iar liberal-democratii nu au sustinut propunerea socialistilor. „Noi nu sustinem audierea ministrului Educatiei”, a declarat vicepresedintele PLDM, Vadim Pistrinciuc. Propunere a fost sustinuta de doar 42 de deputati, anunţa unimedia.

VIDEO DISPONIBIL AICI

Sursa foto: unimedia