R. Moldova: VLAD FILAT ramane in AREST, dupa ce Curtea de Apel a respins solicitarea avocatilor

Curtea de Apel Chisinau a decis miercuri ca fostul premieri al Republicii Moldova sa ramana in arest pana la 14 decembrie, magistratii confirmand decizia primei instante, informeaza Agerpres.

VLAD FILAT a fost retinut pe 15 octombrie pentru coruptie.

Curtea de Apel Chisinau a respins recursul avocatilor care cerea suspendarea arestului preventiv cu înca 30 de zile, decizie ce a fost luata saptamana trecuta de Judecatoria sectorului Buiucani.

Procurorii au afirmat ca e mai bine ca pe parcursul anchetei, VLAD FILAT sa ramana în arest ca nu cumva în libertate sa influenteze ancheta si declaratiile martorilor sau ar putea parasi teritoriul Republicii Moldova.

CITESTE SI: NEGOCIERI pentru crearea unei noi ALIANTE pro-europene in R. MOLDOVA vor incepe vineri

Avocatul Igor Popa a spus ca nu exista nicun motiv real pentru care s-a luat aceasta decizie si vrea sa atace Republica Moldova la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

VLAD FILAT, lider al Partidului Liberal Democrat a fost retinut pe 15 octombrie, iar la solicitarea procurorului general, parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentara.

CITESTE SI: VORONIN: STRELET, FILAT si un oarecare VICTOR PONTA au cumparat 2.000 de hectare in ODESA

Dupa trei zile, FILAT a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat penal pentru coruptie si implicare directa în fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova si risca pana la 15 ani de închisoare.

Sursa foto: adevarul