Rabla 2012: In 3 saptamani romanii isi vor putea duce masinile la REMAT

Programul Rabla 2012 intra in linie dreapta. Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca Guvernul va aloca un buget de 120 milioane de lei in 2012 pentru programul Rabla.

Conform oficialului guvernamental, romanii isi vor putea duce masinile vechi la REMAT peste cel mult trei saptamani. “In cadrul acestora, programul Rabla incepe de miercuri sau de la aparitia in monitor selectarea REMAT-urilor si a dealerilor si sper ca in trei saptamani sa pornim efectiv, deci oamenii sa poata sa predea masinile la REMAT-uri”, a declarat ministrul pentru Agerpres.

Din 2010 si pana in prezent, prin programul Rabla s-au casat 300.000 de masini vechi, care au disparut din circulatie. “Am reusit prin aceste tichete valorice – de 3.800 de lei fiecare bilet – cetatenii sa cupleze 3 tichete si au reusit sa achizitioneze in jur de 100.000 de masini noi in acesti ani. Anul acesta pornim deocamdata cu fonduri pentru 30.000 de masini”, a mai spus Borbely.

Totodata, ministrul Mediului a dat asigurari ca vor continua si proiectele care tin de programul Casa Verde pentru persoane fizice, proiect accesat pana in prezent de 43.000 de familii. In baza acestui program, persoanele fizice pot sa-si cumpere centrale termice bazate pe energii regenerabile, beneficiind de prime de la stat in valoare de 6.000 sau 8.000 de lei.

Foto: Mondo News