RABLA 2014. Luni incepe inscrierea firmelor care vor intra in program

Sesiunea pentru depunere si validare a dosarelor producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de autovehicule care doresc sa se inscrie in Programul “Rabla” din acest an va incepe luni si se va incheia pe data de 28 martie, a anuntat Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit institutiei, incepand din 24 martie, conditiile de participare la Programul “Rabla 2014”, precum si documentele pe care trebuie sa le depuna producatorii si dealerii auto pot fi gasite in Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national publicat pe site-ul AFM, la sectiunea aferenta Programului.

Pentru editia din acest an vor fi alocate 20.000 de tichete valorice, din care 17.000 pentru persoane fizice, iar restul pentru pentru persoane juridice si institutii publice. Bugetul alocat pentru acest an este de 140 de milioane de lei.

Citeste si: Uite cum arata un Jaguar, dupa ce a stat 20 de ani inchis intr-un garaj. FOTO

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2014 la Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul Fondului pentru Mediu.

La finele saptamanii trecute, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a declarat ca Programul “Rabla” va debuta in jurul datei de 1 aprilie, iar specula cu tichete valorice va disparea odata cu repartizarea electronica a acestora.

Proiectul de ordin privind derularea programului “Rabla 2014” prevede ca posesorii de autovehicule cu o vechime mai mare sau egala cu opt ani isi vor putea achizitiona, in acest an, o masina noua prin programul “Rabla” pe baza unui tichet valoric in suma de 6.500 de lei, care se va aloca electronic.

In vederea stimularii achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se va oferi posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 de lei in urmatoarele situatii: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, respectiv achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.