RACHETA BALISTICA INTERCONTINENTALA, testate cu succes de Rusia

Fortele strategice ruse au testat cu succes vineri o RACHETA BALISTICA INTERCONTINENTALA de la Complexul Spatial Plesetk, situat in nord-vestul Rusiei, a anuntat un purtator de cuvant, potrivit Mediafax, care citeaza agentia Sputnik.

“La 26 decembrie 2014, 11.02, ora Moscovei (10.02, ora Romaniei) a fost efectuat un test al rachetei balistice intercontinentale RS-24 Yars, cu combustibil solid si focos detasabil, de la o baza terestra a Complexului Spatial Plesetk”, a declarat colonelul Igor Iegorov, purtatorul de cuvant al Fortelor strategice.

Citeste si: RUSIA a testat cu succes o racheta balistica Topol la o baza militara de langa Marea Caspica

Potrivit colonelului Iegorov, focoasele folosite la test “au fost programate sa loveasca tinte din poligonul Kura, situat in peninsula Kamceatka”.

Racheta RS-24 Yars, introdusa in serviciu in iulie 2010, reprezinta o versiune imbunatatita a rachetei balistice de tip Topol-M.

Citeste si: RUSIA a testat o RACHETA BALISTICA INTERCONTINENTALA

Racheta balistica este capabila sa transporte mai multe focoase nucleare care pot atinge tinte independente si are capacitatea de a evita sistemele de aparare antiracheta pe o raza de pana la 12.000 de kilometri.