RADAUTI: ANI solicita Parchetului cercetarea presedintelui PSD pentru conflict de interese

Vesti proaste pentru presedintele PSD Radauti, Nistor Tatar. Agentia Nationala pentru Integritate a cerut Parchetului Judecatoriei Radauti sa il cerceteze, dupa ce acesta, in calitate de director general al unei firme la care actionar unic este Primaria Radauti, a semnat contractul individual de munca prin care sotia sa fost angajata ca inspector.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Nistor Tatar in calitate de director general al Servicii Comuna SA Radauti, firma la care actionar unic este Primaria Radauti, a semnat contractul individual de munca prin care sotia sa a fost angajata in functia de inspector in cadrul societatii respective, informeaza Mediafax. 

CITESTE SI: AVEREA lui MUGUR ISARESCU, VERIFICATA de AGENTIA NATIONALA de INTEGRITATE

Ulterior, acesta a semnat si actele aditionale la contractul individual de munca al sotiei sale din 5 martie 2003, 14 februarie 2005, 1 august 2008, 1 septembrie 2009, precum si fisa postului intocmita in 30 septembrie 2004 si, respectiv, fisa postului intocmita in 30 august 2011.

ANI sustine ca astfel Nistor Tatar a incalcat articolul din Codul Penal conform caruia “fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, a indeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obtinut, direct sau indirect, un folos patrimonial […] pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii cinci ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la cinci ani si interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”.

In acest caz ANI a sesizat Parchetul Judecatoriei Radauti, care va verifica daca acesta a fost in conflict de interese.

CITESTE SI: STEFAN FLORESCU, un politician INCOMPATIBIL si MITOMAN

Conform sursei citate, Nistor Tatar a fost presedinte al Consiliului de Administratie al Servicii Comunale SA Radauti din 17 octombrie 2001 si director general al societatii din 11 ianuarie 2008.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare”, mai arata ANI in comunicat.

La randul sau, Nistor Tatar a declarat ca nu are cum sa fie in conflict de interese pentru ca el nu este functionar public si a mentionat ca a aflat de la ziaristi despre aceasta procedura de evaluare a ANI