RADET a fost AMENDATA de ANPC cu 20.000 de lei pentru zilele fara APA CALDA

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a fost AMENDATA cu 20.000 de lei de Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Capitalei, pentru nerespectarea clauzelor contractuale, dupa ce bucurestenii din mai multe sectoare nu au avut APA CALDA cateva zile la rand.

“Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti, a sanctionat Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti RADET cu amenda contraventionala in valoare de 20.000 lei, conform prevederilor OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, art. 51(1) lit. c pentru nerespectarea clauzelor contractuale”, se arata intr-un comunicat remis marti de ANPC.

Citeste si: PROTEST in fata Primariei Capitalei pe tema furnizarii CALDURII si APEI CALDE, organizat de ACL Bucuresti

“Vreau sa reamintesc tuturor operatorilor economici ca drepturile consumatorilor trebuie respectate, iar obligatiile asumate prin contracte trebuie indeplinite. Consumatorii nu trebuie sa plateasca apa rece la pret de apa calda”, spune presedintele ANPC, MARIUS DUNCA.

ANPC mai precizeaza ca la 9 octombrie, ca urmare a numeroaselor reclamatii primite de la asociatiile de proprietari, a dispus un control “pentru verificarea respectarii drepturilor consumatorilor la furnizorul de apa calda RADET”.

“In urma controlului, s-a dispus ca RADET sa acorde diminuarile (la facturile de apa calda – n.r.) conform prevederilor art. 7, alin. 3, lit. a din contractul incheiat tuturor asociatiilor de proprietari afectati”, mai informeaza sursa citata.

RADET a anuntat anterior ca vor avea facturile diminuate bucurestenii din sectoarele 2, 3 si 4, care au fost afectati de lipsa APEI CALDE.

Lipsa APEI CALDE in cele trei sectoare a fost urmarea datoriilor pe lantul RADET-Elcen-Distrigaz. Astfel, Distrigaz a redus presiunea gazului dat Elcen, din cauza sumelor pe care le are de incasat de la aceasta. La randul sau, Elcen, care are de incasat bani de la RADET, a limitat gazele furnizate regiei, astfel ca aceasta a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde.

Citeste si: PMB: Asociatiile de proprietari care nu au avut APA CALDA vor plati facturi MAI MICI la energia termica

Elcen a precizat ca a acumulat datorii in valoare de 88 de milioane de lei catre Distrigaz, in timp ce are de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fara a mai calcula si penalitatile, pentru energia termica livrata si neplatita in perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014.