RADET A RAMAS FARA CONDUCERE! MOTIVUL DEMISIEI IN BLOC. UPDATE

Conducerea RADET a anuntat, joi, ca demisioneaza in bloc. Presedintele Consiliului de Administratiei al regiei de termoficare a explicat ca motivul acestei decizii il reprezinta nemultumirile legate de relatia cu Primaria Generala a Capitalei.

CITESTE SI: RADET: DICTATURA GABRIELEI FIREA LA PRIMARIA CAPITALEI A INCEPUT INAINTE DE INVESTIRE!

Ei trebuiau sa conduca regia de termoficare pana in 2019. Presedintele Consiliului de Administratiei al regiei de termoficare, Gabriel Dumitrascu, a explicat ca motivul acestei decizii il reprezinta nemultumirile legate de relatia cu Primaria Generala a Capitalei, transmite postul de televiziune Digi 24.

“Este un semnal de cod rosu”, a spus acesta intr-o conferinta de presa, dupa care a anuntat ca joi isi vor depune mandatul la Consiliul General al Municipiului Bucuresti.Pe langa faptul ca a atras atentia asupra situatiei financiare, Gabriel Dumitrascu a mai spus ca la niciunul din ultimii patru primari, incepand cu Sorin Oprescu pana la Gabriela Firea, nu a gasit o solutie pentru a rezolva situatia in care se afla RADET.

De asemenea, el a mai acuzat Primaria Capitalei de lipsa de comunicare. Legea prevede ca directorul general si membrii CA vor mai ramane in functie 30 de zile, iar in toamna – cel mai probabil – Consiliul General al Municipiului Bucuresti trebuie sa numeasca la RADET o noua conducere.

Situatia RADET

RADET asigura 72% din necesarul de energie termica al Capitalei, iar 95% dintre consumatori sunt casnici. Compania furnizeaza caldura si apa calda pentru circa 570.000 apartamente, in care locuiesc 1,22 milioane de bucuresteni, potrivit celor mai recente date disponibile.

RADET are in acest moment o datorie istorica de aproape 3,6 miliarde de lei catre producatorul de energie ELCEN. Regia a cerut constant Primariei sa o ajute cu plata acestei sume. Miercuri, edilul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis ca va vira in conturile RADET suma de 19 milioane lei pentru ca regia sa poata continua programul de reparatii.

Sursa foto: realitatea