RADET Bucuresti AMANA OPRIREA CALDURII

Intreruperea permanenta a furnizarii agentului termic pentru incalzire catre consumatorii din Capitala va fi facuta, cel mai probabil, in cursul saptamanii viitoare, in functie de evolutia temperaturilor, a anuntat miercuri RADET Bucuresti.

Anuntul vine ca urmare a prognozei prezentate miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie, pentru intervalul 18–19 aprilie, potrivit careia va avea loc o noua racire a vremii care va determina scaderea temperaturilor diurne pana la 13-14 grade. Totodata, prognoza arata ca, incepand cu 20 aprilie, valorile termice nu vor mai avea variatii semnificative, fiind anuntate aproximativ 17-18 grade ziua si 5-6 grade noaptea, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei.

Decizia va fi luata in conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, care precizeaza ca “oprirea incalzirii se face dupa trei zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste +10°C, intre orele 18.00 – 06.00“.

Citeste si: RADET Bucuresti a inceput PREGATIRILE pentru OPRIREA CALDURII

De la aceasta masura vor face exceptie obiectivele speciale – spitale, crese, gradinite, sere, etc. – in cazul carora sistarea serviciilor de incalzire se va face la solicitarea scrisa a conducerii acestora.

Potrivit RADET Bucuresti, cetatenii isi pot individual opri sau regla caldura in apartamente sau pot solicita adminstratorilor de bloc oprirea furnizarii agentului termic in intregul imobil. In acest sens, dispeceratele RADET functioneaza in regim permanent pentru solutionarea acestor cereri.

Pentru informatii suplimentare, bucurestenii au la dispozitie numarul de telefon cu apelare gratuita din orice retea TelVerde 0800.820.002.

Citeste si: LOVITURA pentru BUCURESTENI: RADET ar putea INCHIDE 13 centrale termice

Tinand cont de evolutia temperaturilor exterioare din ultimele perioada, RADET Bucuresti anunta saptamana trecuta inceperea manevrelor pentru incheierea sezonului de incalzire 2014-2015.

In cadrul acestor manevre pregatitoare au fost oprite CET Grozavesti si CET Progresul, consumatorii arondati acestor doua centrale fiind preluati de celelalte CET-uri aflate in functiune.

De asemenea a fost oprita furnizarea agentului termic pentru incalzire in toate imobilele pentru care au fost depuse cereri din partea asociatiilor de proprietari.

Sursa foto: energy-center.ro