RADET Bucuresti, pasibila de AMENDA. ANPC verifica daca oprirea APEI CALDE a fost o PRACTICA COMERCIALA CORECTA

Presedintele ANPC Marius Dunca a declarat marti ca autoritatea verifica daca lipsa APEI CALDE in mai multe sectoare din Capitala, la sfarsitul saptamanii trecute, a fost o PRACTICA COMERCIALA INCORECTA, iar cel care se face vinovat risca o amenda intre 5.000 si 50.000 de lei, potrivit Mediafax.

Dunca a explicat ca, prin nefurnizarea APEI CALDE, la temperatura prevazuta in contractele intre RADET si asociatiile de proprietari, respectiv de 55-60 de grade Celsius, a fost incalcata o clauza contractuala, iar consumatorii trebuiau sa fie informati.

Conform legii, responsabilul risca o amenda intre 5.000 si 50.000 de lei. Totodata, s-ar putea stabili plata unor compensatii catre consumatori, care platesc pentru un serviciu pe care nu l-au primit, a spus Dunca.

Citeste si: Ponta arunca vina pe CGMB in problema cu apa calda din Bucuresti: O parte a CGMB se opune fuziunii RADET-ELCEN

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a mai spus ca institutia a primit numeroase reclamatii privind lipsa APEI CALDE la sfarsitul saptamanii trecute.

Astfel, pe langa sesizarea inaintata de Primaria Sectorului 4, sustinuta de numeroase asociatii de proprietari, au mai fost facute aproximativ 100 de reclamatii direct de bucuresteni.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a anuntat luni ca a formulat o sesizare la ANPC privind problema APEI CALDE, in care sustine ca RADET a incalcat clauzele contractuale care prevad o anumita temperatura de livrare a apei, iar consumatorii vor fi nevoiti sa achite un serviciu de care nu au beneficiat.

Citeste si: Bucurestenii ar putea sa nu plateasca la pretul de apa calda consumul pentru zilele in care nu au avut-o, sustine Oprescu

Bucurestenii din sectoarele 2, 3, 4 si 5 nu au mai avut apa calda din 2 octombrie pana in seara zilei de 5 octombrie. Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) a anuntat pe site, pe 4 octombrie, ca a fost nevoita sa reduca temperatura apei calde, in sectoarele 2, 3, 4 si 5, din cauza reducerii presiunii si cantitatii de gaze livrate catre ELCEN.

ELCEN, furnizorul RADET, a explicat ca APA CALDA nu a mai fost livrata la temperaturile obisnuite in urma reducerii cantitatii de gaze primite de la Distrigaz.

Sursa foto: obiectiv.info