Ministrul Energiei: ELCEN va continua FURNIZAREA AGENTULUI TERMIC. UPDATE

ALERTA pentru locuitorii Capitalei. In prag de iarna, RADET ameninta ca va opri CALDURA si APA CALDA incepand de duminica 15 noiembrie.

UPDATE 17.00 Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) va continua furnizarea agentului termic si va aduce APA CALDA si CALDURA la poarta RADET, a declarat, vineri, MINISTRUL ENERGIEI, IMM-urilor si Mediului de Afaceri, ANDREI GEREA, intr-o conferinta de presa.

“ELCEN va continua FURNIZAREA AGENTULUI TERMIC. Va aduce apa calda si caldura la poarta RADET. Ministerul si Guvernul au facut tot ce era necesar pentru asigurarea furnizarii agentului termic in Bucuresti si nu numai”, a spus Gerea.

UPDATE 15.20  Intrebat cu privire la amenintarea RADET ca va opri CALDURA si APA CALDA, din cauza datoriilor pe care ELCEN le are la ROMGAZ, primarul suspendat al Capitalei, SORIN OPRESCU a declarat ca aceste DATORII sunt foarte vechi:

”Acolo este vorba de DATORII DE 15 ANI, penalitati la penalitati, care sunt exorbitante”, a comentat fostul edil al Capitalei.

UPDATE 13.40 Electrocentrale Bucuresti (Elcen) ar putea primi o perioada de gratie de un an pentru ACHITAREA DATORIILOR CATRE ROMGAZ, iar esalonarea acestora se va face pe o PERIOADA DE 3-5 ANI, a declarat vineri, pentru Agerpres, MARCEL OCTAVIAN NICOLAESCU, director general ELCEN.

‘Noi ieri am avut un CA al Elcen, in trei runde, si in ultima runda am ajuns si la o formula finala de a accepta continuarea relatiilor comerciale in conditiile in care ne accepta o perioada de un an de gratie si o esalonare a datoriilor pe o perioada de 3-5 ani. Acum am fost la actionar, se pare ca accepta aceasta varianta si vom avea gaze ca sa producem apa calda si caldura pentru bucuresteni’, a spus Nicolaescu.

El a precizat ca nu vor fi probleme cu APA CALDA si CALDURA in aceasta iarna.

UPDATE 11.10: In replica, directorul ELCEN, MARCEL NICOLAESCU, a dat asigurari ca nu va fi sistata furnizarea de apa calda si caldura catre bucuresteni in aceasta iarna.

“Bucurestenii vor avea aceste doua elemente (apa calda si caldura – n.red.), fara nicio intrerupere”, a declarat MARCEL NICOLAESCU categoric intr-o interventie telefonica la postul B1 tv. NICOLAESCU a condamnat rafuiala intre institutii si si-a exprimat dorinta ca situatia sa fie rezolvata.

STIRE INITIALA

Anuntul a fost facut, vineri in cadrul unei conferinte de presa, de reprezentantul RADET, GABRIEL DUMITRASCU. “Nu vom putea sa mai functionam dacă bugetul nu este aprobat. Trebuie introdus pe ordinea de zi a Consiliului General. Bugetul de pana acum e aproape terminat”, a spus reprezentantul RADET, GABRIEL DUMITRASCU.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti (RADET) ameninta ca va sista apa calda si caldura, in Bucuresti, in conditiile in care Romgaz va opri gazul trimis catre ELCEN, astfel ca s-ar putea afla in imposibilitatea de a furnizia agentul termic, a sustinut GABRIEL DUMIITRASCU, presedintele Consiliului de Administratie al RADET, intr-o conferinta de presa vineri dimineata.

”Nu e un secret ca cel putin in mandatul pe care l-am inceput in aprile am incercat sa imprim RADET-ului o comunicare relevanta, pentru ca avem o obligatie de transparenta fata de consumatori, pentru ca fecare sa isi faca socotelile personale in functie de datele pe care le comunicam.  Saptamana trecuta a avut loc o intalnire la ministerul Energiei, la care a particitpat directorul RADET, reprezentanti ai ELCEN si ROMGAZ. Atunci s-au convenit masurile care trebuie abordate in perioada urmatoare pentu o debolcare a situatiei financiare. Am fost surprinsi cand, pe data de 5, am primit un comunicat din partea ELCEN, prin care ne aduceau la cunostinta ca ROMGAZ a decis sa opreasca livarea de gaz catre ELCEN. Pe cale de consecinta, ELCEN nu va furniza agentul public RADET-ului. Am adus la cunostinta publicului acest lucru, printr-un comunicat”, a declarat directorul RADET, GABRIEL DUMTRASCU.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: realitatea