Radu F. Alexandru, vicepresedinte PDL: Nu pot accepta faptul ca Boc a tradat

Radu F. Alexandru, propus pentru CA al SRR, pe Virgil Stoenescu pentru CA al BNR

Radu F. Alexandru, vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal, este tare dezamagit dupa ce Emil Boc s-a inscris in Fundatia Miscarea Populara. Democrat liberalul nu crede ca fostul premier va sustine PDL in campania pentru europarlamentare.

“Sub nicio forma nu ii cer lui Emil Boc sa-l fi tradat pe Traian Basescu, dar nu pot sa accept ca a tradat PDL, un PDL care nu i-a intors spatele lui Traian Basescu, care nu a spus niciodata un <adio domnule presedinte>, care a vorbit de Traian Basescu drept un capitol esential al istoriei partidului si care a sustinut, indiferent de costuri, guvernarea si premierul”, a spus Radu F. Alexandru pentru ziare.com.

“E limpede ca primarul Emil Boc nu poate sa-si dea demisia din PDL pentru ca ar intra intr-o situatie ireconciliabila cu legea, dar cu foarte multa amaraciune marturisesc ca am indoieli asupra capacitatii cu care liderul organizatiei PDL Cluj, acelasi Emil Boc, se va implica in campania pentru europarlamentare in beneficiul Partidului Democrat Liberal”, a prezicat democrat liberalul.

Citeste si: Boc nu se considera o varianta potrivita pentru prezidentiale

Chiar daca, in PDL, gestul lui Emil Boc este vazut ca o tradare, nimeni nu a luat, inca, in calcul o excludere din partid a fostului prim ministru.

“Nu vedem sa facem plecarea mai usoara nimanui si ideea excluderii lui Emil Boc nu-i trece nimanui prin cap, dar toti membrii PDL, conform statutului, au aceleasi drepturi si obligatii. Nu mi-l pot imagina pe Emil Boc pornind intr-o campanie anti-PDL. Daca s-ar ajunge in asemenea situatie, ar fi ca orice membru care face declaratii ostile la adresa partidului. E un raspuns pur teoretic, pe care nu pot sa mi-l imaginez”, a punctat Alexandru.