Radu Banciu a lansat un atac dur la adresa Poliției Române. Motivul invocat de realizatorul tv

Radu Banciu a lansat, luni seară, un atac extrem de dur la adresa Poliției Române în timpul emisiunii pe care o realizează la postul B1 Tv. Prezentatorul a dezvăluit că a fost amendat cu 10.000 de lei, în ciuda faptului că, inițial, oamenii legii i-au comunicat o altă valoare a penalității, de cinci ori mai mică. Adică 2.000 de lei.

Radu Banciu a povestit că, în data de 8 aprilie, la ora 22.55, a fost oprit de o patrulă a Poliției la zece minute după încheierea emisiunii pe care o realizează la postul de televiziune amintit. Potrivit jurnalistului, el a fost tras pe dreapta iar poliția l-a amendat pentru că nu avea la el adeverinţă de la serviciu care să ateste că respecta ordonanța militară și se întorcea de la muncă, dar nici legitimaţie de serviciu. Avea în schimb declaraţia pe propria răspundere, în care era bifat punctul că se deplasează în interes profesional, însă poliţiştii nu au luat în considerare acest lucru, scrie rtv.net.

Radu Banciu mai spune că formularul de amendă nu a fost completat în fața sa. „Procesul verbal a fost completat în lipsă, din motive de securitate sanitară”, se arată în formularul de amendă. „Mi-a dat de m-a julit”, a mai spus Radu Banciu care a precizat că va contesta amenda primită.

În cadrul emisiunii de luni seară, Radu Banciu a adus numeroase critici la adresa statului și autorităților legat de modul cum sunt tratați cetățenii români pe perioada stării de urgență. „Trebuiau să ne-o spună de la început: aţi mierlit-o! Dacă nu muriţi de COVID, vă omorâm noi, băi, nenorociţilor (…) Nici în Turkmenistan nu se întâmplă aşa ceva, să te amendeze când te întorci de la serviciu”, a concluzionat extrem de nervos Radu Banciu.

Sursa foto: captura video