Radu Beligan implineste astazi 95 de ani: La multi ani, maestre!

Radu Beligan, maestrul scenei romanesti, nascut de ziua Sfantului Filimon, va fi sarbatorit sambata, de la ora 12.00, pe Aleea Celebritatilor din Piata Timpului din Capitala.

Maestrul, care aduce onoare Romaniei prin intrarea in Cartea Recordurilor pentru cel mai longeviv actor aflat in activitate pe scena, va putea fi aplaudat de spectatori la implinirea varstei de 95 de ani de viata si 75 de ani de cariera, chiar de ziua lui, potrivit rtv.net.

Seara, de la ora 19.00, Radu Beligan isi va sarbatori ziua de nastere pe scena Teatrului Metropolis, in noul spectacol cu premiera absoluta “Lectia de violoncel” de Mona Radu, in regia lui Felix Alexa, alaturi de actori ai Teatrului National: Lamia Beligan, Marius Manole si Tania Popa/Rodica Ionescu.

Radu Beligan este cel mai longeviv actor de teatru in viata din lume. Maestrul s-a nascut in 1918, in satul Galbeni, judetul Bacau. Tatal sau era descendentul lui Creanga, iar mama, grecoaica.

A venit in Capitala, unde a studiat Dreptul, Folosofia si a urmat cursurile Academiei de Muzica si Arta Dramatica, unde a avut-o profesoara pe Lucia Sturdza Bulandra.

A debutat pe scena la varsta de 20 de ani, cu piesa “Crima si pedeapsa” dupa Dostoievski. A fost directorul Teatrului de Comedie si al Teatrului National.

sursa foto: business24.ro