RADU CARP: PNL solicita RETRAGEREA de indata a INTERDICTIEI de intrare in Republica Moldova a cetateanului roman GEORGE SIMION

Secretarul executiv al PNL, RADU CARP, a declarat vineri ca liberalii isi manifesta ingrijorarea fata de expulzarea lui GEORGE SIMION din Republica Moldova si considera ca autoritatile moldovene nu au reusit sa faca dovada existentei unui comportament impotriva legii din partea acestuia.

“PNL isi manifesta ingrijorarea fata de expulzarea cetateanului roman George Simion din Republica Moldova. Domnul Simion beneficiaza de libertatea de circulatie pe teritoriul Republicii Moldova in aceeasi masura ca orice cetatean roman, dupa cum cetatenii Republicii Moldova au dreptul la libera circulatie pe teritoriul Romaniei si al UE datorita, printre altele, si sustinerii constante a Romaniei in vederea ridicarii vizelor pentru cetatenii moldoveni. Consideram ca autoritatile Republicii Moldova nu au reusit sa faca dovada existentei unui comportament impotriva legii din partea domnului Simion care urma sa participe la o manifestare ce va avea loc pe data de 16 mai”, a afirmat Carp, intr-un comunicat remis vineri presei.

Citeste si: DORIN CHIRTOACA: EXPULZAREA lui GEORGE SIMION din Republica Moldova, un gest PROSTESC

Carp precizeaza ca manifestarea respectiva nu este organizata pentru prima oara in acest an si nu a fost marcata pana in prezent de incidente si ca este o manifestare care marcheaza implinirea a 203 ani de la prima integrare a provinciei istorice romanesti Basarabia intr-un alt stat.

“Prezenta domnului George Simion la aceasta manifestare nu este de natura a pune in pericol siguranta statului si nu exista temeiuri pentru masura expulzarii. Limitarea libertatii de circulatie a cetatenilor romani pe teritoriul Republicii Moldova aduce aminte de aceeasi masura din 2009, condamnata atunci de partidele aflate astazi la guvernare la Chisinau. Solicitam retragerea de indata a masurii de interdictie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova care are ca obiect cetateanul roman George Simion”, se mai arata in comunicat.

Sursa citata mentioneaza ca PNL urmareste atent dezbaterile din Parlamentul Republicii Moldova pe marginea proiectului de lege privind consolidarea neutralitatii Republicii Moldova, depus de PCRM.

Citeste si: ROMAN EXPULZAT din R.MOLDOVA: Premierul CHIRIL GABURICI cere VERIFICARI. UPDATE

Presedintele Platformei Unioniste “Actiunea 2012”, GEORGE SIMION, a fost retinut miercuri de agentii Serviciului moldovean de Informatii si Securitate (SIS), iar la scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdictie de a mai intra pe teritoriul moldovean timp de cinci ani.

Ministerul de Interne al Republicii Moldova a explicat, intr-un comunicat transmis joi, ca autoritatile de la Chisinau sunt in drept sa declare un cetatean strain persoana indezirabila in cazul in care acesta pune in pericol siguranta nationala.

Sursa foto: evz.ro