RADU IONESCU, fostul vicepresedinte CJ PRAHOVA, condamnat la INCHISOARE cu SUSPENDARE

Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Prahova, RADU IONESCU, a fost condamnat, luni, la INCHISOARE cu SUSPENDARE in dosarul in care a fost trimis in judecata pentru LUARE de MITA, fapta fiind comisa in anul 2006, informeaza Agerpres.
 
Potrivit reprezentantilor Tribunalului Prahova, instanta de fond l-a condamnat pe RADU IONESCU la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare, stabilind un termen de incercare de 6 ani. Sentinta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile. Magistratii au dispus, de asemenea, confiscarea de la inculpat a sumei de 101.340,55 lei reprezentand beneficiul realizat ca urmare a savarsirii infractiunii de luare de mita si l-au obligat pe acesta la plata sumei de 5.000 de lei cheltuieli judiciare.

Potrivit unui comunicat al DNA, in rechizitoriul intocmit in cauza se arata ca, la sfarsitul lunii octombrie 2006, inculpatul, in calitate de vicepresedinte al CJ Prahova, a pretins si primit de la doi oameni de afaceri, care sunt denuntatori in cauza, un autoturism marca Volkswagen Golf, in valoare de 22.347 euro, pentru a sprijini societatea unuia dintre acestia in derularea unor contracte de lucrari incheiate cu CJ si efectuarea la timp a platilor aferente.

“Inculpatul a primit folosinta gratuita a autoturismului respectiv si ca recompensa pentru numirea si sustinerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri in functia de presedinte in Consiliul de Administratie al unei societati comerciale cu capital integral de stat”, spun anchetatorii.

Potrivit procurorilor, RADU IONESCU a primit efectiv autoturismul in cauza la data de 1 februarie 2007, prin intermediul uneia dintre firme care, in perioada 22 decembrie 2006 – 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri ce derula contracte cu Consiliul Judetean Prahova, in baza unui contract fictiv incheiat intre cele doua societati, precum si celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing si intretinere a masinii, in valoare totala de 101.340,55 lei.

RADU IONESCU a fost arestat preventiv pe 2 martie, iar ulterior a demisionat din functia de vicepresedinte al Consiliul Judetean Prahova. El a fost vicepresedinte CJ Prahova in perioada 2004-2008, iar in primavara anului 2015 a fost numit in aceeasi functie din partea UNPR.

Sursa foto: realitatea