RADU MAZARE a fost RECLAMAT la DNA de Asociatia Elevilor din Constanta

Reprezentantii ASOCIATIEI ELEVILOR CONSTANTA, care miercuri au depus la DNA o PLANGERE impotriva lui RADU MAZARE, acuzandu-l ca nu le acorda REDUCERI la TRANSPORTUL in COMUN, au cerut si luarea unor MASURI PREVENTIVE impotriva primarului, motivand ca s-au simtit amenintati dupa declaratiile acestuia.

Reprezentanti ai ASOCIATIEI ELEVILOR din CONSTANTA au mers, miercuri, la DNA Constanta, unde au depus o PLANGERE PENALA impotriva primarului RADU MAZARE, pe care il acuza de ABUZ in SERVICIU.

“Am venit astazi (miercuri -n.r.) la DNA pentru a depune o PLANGERE PENALA pe numele primarului RADU MAZARE, pentru infractiunea de ABUZ in SERVICIU, deoarce de 15 ani, de cand este primar, refuza sa aplice legea si sa le acorde elevilor reducerea de 50% la transportul local in comun. Ne dorim ca legea sa fie respectata si elevii sa beneficieze de dreptul lor de care beneficiaza si colegii lor din alte municipii resedinta de judet din tara”, a declarat ALEXANDRU MANDA, vicepresedinte al ASOCIATIEI ELEVILOR din CONSTANTA.

CITESTE SI: Radu Mazare vrea sa plece in SUA la o intalnire de serviciu, dar trebuie sa primeasca unda verde de la Kovesi 

El a precizat ca le-a solicitat procurorilor anticoruptie si luarea unor MASURI PREVENTIVE impotriva lui RADU MAZARE, pe motiv ca elevii s-au simtit amenintati dupa declaratiile pe care primarul le-a facut marti la adresa lor, dar reprezentantii DNA le-au transmis sa se adreseze Politiei cu aceasta solicitare.

ALEXANDRU MANDA a mai spus ca PLANGEREA PENALA impotriva lui RADU MAZARE a fost inregistrata si urmeaza sa fie analizata de procurori.

ASOCIATIA ELEVILOR din CONSTANTA reclama, in PLANGEREA PENALA depusa la DNA impotriva lui RADU MAZARE, pe care il acuza de ABUZ in SERVICIU, ca Primaria Constanta refuza sa acorde reducere de 50 la suta la transportul local in comun pentru elevi, prevedere stipulata la art. 84 (1) in Legea educatiei nationale, si ca astfel a fost adus un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro.

Primarul RADU MAZARE a declarat, marti, referitor la demersul elevilor, ca acestia “ar trebui sa deschida ochii”, pentru ca este pacat sa-i vrea raul.

“E rau si pacat si ar trebui sa deschida ochii foarte bine, ca sa nu folosesc alt termen, sa vada ca toti cei care au facut plangeri la DNA si care aratau cu degetul sa-l bagam in puscarie, sa-i facem, sa-i dregem, acum sunt pe undeva pe la priciu. Pentru ca Dumnezeu, daca faci lucruri rele, ti le intoarce, daca faci lucruri bune iti da tot lucruri bune”, a spus RADU MAZARE.

Primarul Constantei mai spunea ca sunt si elevi care beneficiaza de aceasta reducere de 50 la suta la abonament: “Beneficiaza de jumatate de abonament subventionat cei care au venituri de pana in 18 milioane pe membru de familie. Daca ma intrebati pe mine cred ca este suficient, nu cred ca un copil ai carui parinti castiga 100 de milioane fiecare trebuie sa beneficieze de jumatate de gratuitate”.

CITESTE SI: Radu Mazare a pierdut Portul Constanta. 20% din pachetul de actiuni revine la Ministerul Transporturilor 

RADU MAZARE mai sustinea ca le-a cerut elevilor sa decida ei daca REDUCEREA de 50 la suta la transportul local in comun sa fie acordata pentru fiecare elev sau sa beneficieze de gratuitate la TRANSPORTUL in COMUN elevii din familii defavorizate. “Asta i-am intrebat acum. Pentru ca bugetul de acum ne permite, sa dam aceasta jumatate tuturor sau vreti ca cei ai caror parinti castiga minimul pe economie sa dam gratuit?”, a mai declarat RADU MAZARE.

Sursa foto: ziua de constanta