Radu Mazare a pierdut Portul Constanta. 20% din pachetul de actiuni revine la Ministerul Transporturilor

Radu Mazare

Primarul de Constanta, Radu Mazare, a ramas fara Portul Constanta, dupa ce 20% din actiunile detinute de Consiliul Local au revenit la Ministerul Transporturilor. Toate actiunile companiei au revenit oficial proprietarului de drept, Ministerul Transporturilor, hotararea fiind aprobata de Adunarea Generala a Actionarilor de la Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta, intrunita in sedinta extraordinara la data de 23 ianuarie.

Forul de conducere a companiei a consemnat, astfel, oficial, revenirea pachetului de 20% din actiunile Portului Constanta, detinut de Consiliul Local Constanta, la Ministerul Transporturilor.

Radu Mazare a reactionat evaziv la aceasta decizie. „Portul nu ma mai intereseaza. Eu am renuntat. Nu mai vreau nici portul, nici nimic, numai sa ma lase in pace“, a declarat Radu Mazare.

Citeste si: Curtea de Apel va judeca un nou termen din dosarul lui RADU MAZARE

Decizia a fost luata dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit, la sesizarea Avocatului Poporului, ca organismul Consiliul Local Constanta este actionar ilegal, neavand calitatea de a detine patrimoniu. Astfel, invocand acest viciu de forma, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, la propunerea senatorului PDL de Constanta, Christian Gigi Chiru, a reusit sa convinga judecatorii CCR ca hotararea este lovita de nulitate.

Pachetul de 20% din actiunile Portului Constanta, aflat in topul profitabilitatii companiilor de stat, a fost astfel returnat oficial, la 23 ianuarie, Ministerului Transporturilor. Prin aceasta decizie, Consiliul Local Constanta pierde aproximativ 2,5 milioane de euro, pe care le incasa anual din actiunile APMC.

CITESTE SI: RADU MAZARE, reclamat la DNA de ANI pentru CONFLICT DE INTERESE 

Structura actionariatului Companiei Nationale a Administratiei Porturilor Maritime Constanta va fi urmatoarea: Ministerul Transporturilor – 80%, iar Fondul Proprietatea – 20%.