RADU MAZARE, urmarit PENAL pentru vanzarea unor TERENURI din Mamaia

RADU MAZARE s-a prezentat, vineri,  la sediul DNA Constanta, edilul fiind audiat  de procurorii antioruptie intr-un alt dosar decat cel de la Bucuresti, privind vanzarea unui teren, informeaza ziuadeconstanta.ro.

UPDATE 17.32: Primarul RADU MAZARE a declarat la iesirea din sediul DNA ca vineri a fost chemat de procurori pentru a fi anuntat ca este cercetat penal pentru abuz in serviciu intr-un dosar mai vechi privind vanzarea de catre municipalitate a unor terenuri din statiunea Mamaia.

Mazare a iesit din sediul DNA dupa cateva minute, in conditiile in care avea la el o geanta cu strictul necesar in situatia in care ar fi fost retinut.

“A durat putin si am si iesit pe usa din fata de data asta. (…) Procurorul m-a incunostiintat ca a pus in miscare urmarirea penala pentru terenul de la Castel, vandut in 2004, pentru terenul de la Cazinou, ala din 2007 pentru care sunt anchetat, adica sunt in proces la Bucuresti, pentru ca nu am dat afara functionarii publici in 2008 si pentru ca primaria nu a executat o hotarare de instanta unde noi si cei subordinea mea spunem ca nu putea fi executata. (…) Sunt patru bucati de abuz in serviciu. Nu este un nou dosar, este dosarul vechi. (…) Au fost trimise documente, DNA a facut o expertiza cu un expert din Piatra Neamt care spune ca, spre exemplu, la terenul care este in jurul castelului, el a fost subevaluat, pentru ca acolo daca s-ar fi construit un ansamblu rezidential, terenul n-ar fi costat 24 de euro si ar fi fost 94 de euro. Sigur ca acolo nu era PUZ, sigur ca este monument istoric, sigur ca este iarba cum o vedeti si acum. Pretul atunci l-a stabilit evaluatorul angajat de primarie pe baza de licitatie, care evaluator, intre timp, din 2004 si pana acum a devenit presedintele evaluatorilor din Romania”, a declarat primarul Constantei la iesirea din sediul DNA.

Acesta a mentionat ca nu este vorba de retrocedari, ci de vanzari de terenuri.

“Acolo nu sunt retrocedari, sunt vanzari stabilite de consiliul local, evaluate de evaluator, negociate nu sub valoarea evaluarii de catre o comisie a consiliului local si aprobata vanzarea de consiliul local. Dupa ce cetateanul semna cu comisia consiliului local si platea avansul, primarul semna contractul. Eu singur sunt acuzat si nimeni altcineva”, a mai afirmat RADU MAZARE.

“Nu stiu ce se va intampla eu am venit tot cu geanta. Sa vedem. Sunt acuzat doar eu”, a declarat RADU MAZARE jurnalistilor prezenti. MAZARE a mai spus ca nu a fost sunat de nimeni de la Bucuresti sau din mai marii partidului pe care i-a criticat: “PSD, si membrii si partidul sunt complexati si timorati”.

CITESTE SI: RADU MAZARE: Mi-am dat DEMISIA din toate functiile detinute in PSD. Pana la vara nu voi mai fi primar

RADU MAZARE a dezvaluit reprezentantilor mass media ca aluat decizia de a renunta la functiile de din PSD dupa o plimbare cu caiacul si in proportie de 90% este pregatit sa paraseasca si primaria si viata publica definitiv.

“O sa ma ocup de dosare si o sa stau la plaja si nu o sa mai fac nimic sa aiba motive sa imi inceapa procurorii anchete. Nu mai vreau nu mai imi trebuie. Nu conteaza ce vrea poporul ca am si eu dreptul de a trai nu pot trai in fiecare zi cu geanta. Vreau si eu sa traiesc. Fac 47 de ani. Nu mai pot sa ma ocup nici de oras ca vin procurorii. Nu ma intereseaza cine conduce organizatia PSD Constanta de acum incolo. Eu traiesc un cosmar. Nu mai vreau sa il mai traiesc, indiferent ce se intampla in administratie, in politica, in Constanta”, a concluzionat RADU MAZARE.

CITESTE SI: RADU MAZARE, la AREST pentru a-si lua LUCRURILE: Ma RETRAG DIN POLITICA, m-am saturat sa stau cu GEANTA LA USA; sunt o TINTA, un TROFEU 

Sursa foto: ziuadeconstanta.ro