RADU MAZARE, citat la DNA Constanta pentru EXTINDEREA cercetarilor

Primarul Radu Mazare a fost citat, joi, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Constanta, pentru a i se comunica EXTINDEREA cercetarilor in dosarul retrocedarilor ilegale, scrie adevarul.ro.

Astfel, procurorii i-au adus la cunostinta lui RADU MAZARE ca au dispus extinderea cercetarilor si in legatura cu un teren de sub Cazinoul din statiunea Mamaia, care ar fi fost vandut in anul 2005. Procurorii anti-coruptie fac acum cercetari si in aceasta speta, asa ca primarul de la Constanta a fost chemat sa dea o declaratie in acest sens.

Citeste si: Calculatoarele lui RADU MAZARE, verificate de procurorii DNA

Edilul a venit la sediul DNA Constanta cu masina proprie si nu a petrecut prea mult timp in fata anchetatorilor. La iesirea din sediul DNA, Mazare a spus ca aceasta noua problema i se trage tot de la Basescu si de la acuzatiile aduse procurorilor in dosarul lui Nicusor Constantinescu.

Pe 5 februarie 2014, procurorii DNA Constanta incepeau urmarirea penala impotriva lui RADU MAZARE pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice. In acelasi dosar sunt cercetati si alti functionari ai Primariei Constanta: Ion Marica, Ramona Dospinescu, dar si avocatul Constantin Racu.

Citeste si: RADU MAZARE, din nou in instanta in dosarul retrocedarilor ilegale

Potrivit procurorilor, in perioada 17 martie 2009 – 20 ianuarie 2014, primarul RADU MAZARE “nu si-a indeplinit obligatia care decurgea din functia de primar al mun. Constanta privind predarea a doua terenuri catre proprietarul lor, pe care acesta le cumparase de la Consiliul Local Constanta”. Aceasta omisiune a avut ca urmare plata, catre persoana respectiva, a sumei de 162.687,82 lei, de la bugetul local al municipiului Constanta cu titlul de despagubiri, cheltuieli de judecata, onorariu avocat si cheltuieli de executare, precum si un avantaj patrimonial unei alte persoane care foloseste, in prezent, cele doua terenuri.

Sursa foto: ziaruloval.ro