Radu Mazare, despre regionalizare: Daca se va face altfel decat isi doreste populatia, nu va fi votata

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, vineri, ca regionalizarea Romaniei trebuie sa se faca exact asa cum isi doreste populatia, pentru ca daca se va face altfel, atunci oamenii nu vor veni sa voteze proiectul. 

In opinia edilului de la malul marii, “regionalizarea trebuie sa fie ca si dragostea, fireasca” si a explicat de ce.

“Daca o fac nefireasca, asa cum o fac aia prin Franta si prin Occident, oamenii nu o s-o accepte. Firesc este ca noi sa fim in Dobrogea. Cu cei de la Tulcea suntem frati, rude. Cu ceilalti de la Galati, de la Vrancea, nu avem asa multe puncte comune, iar daca toata populatia Dobrogei isi doreste sa fie regiune, mi se pare ciudat sa vina unul de la Bucuresti sa ne explice ca nu este bine asa cum vrem noi. Daca se va face altfel decat isi doreste, populatia nu vine sa voteze si s-a incheiat discutia, a declarat Radu Mazare.

Mazare a mai spus ca judetul Constanta are mai multe similitudini cu cei de la Tulcea, decat cu moldovenii, despre care spune ca au o alta modalitate de a gandi.

“Mi se pare, si am discutat acest lucru si cu colegii de la Tulcea si cu domnul ministru Dragnea, naturala si fireasca o regiune cum este Dobrogea. Pentru ca avem mult mai multe similitudini de idei, de comportament intre noi, cei din Constanta si cei din Tulcea decat cu moldovenii. Moldovenii sunt simpatici, au fete frumoase, dar au alta modalitate de a gandi. Este exact ca atunci cand faci o alee pe unde trec oamenii. Degeaba faci tu drumul cu colt de 90 de grade, daca oamenii o iau pe scurtatura. E, scurtatura aia trebuie asfaltata. Asa trebuie facuta si regiunea. (…) Parintii mei sunt amandoi din Tulcea, asa ca eu sunt aici ca acasa. Ca sunt in Constanta, ca sunt in Tulcea, ca sunt la Babadag, ma simt ca acasa. Si cred ca noi toti, constantenii – turci, romani, tatari, greci, suntem ca acasa in Dobrogea. Asa si vreau sa traim”, a spus primarul Constantei.