RADU MAZARE: DNA a extins ANCHETA in cazul meu, pentru FALS in DECLARATII

RADU MAZARE, a declarat miercuri, la iesirea de la DNA, ca procurorii au extins ANCHETA in dosarul de coruptie si l-au pus sub acuzare si pentru FALS, in legatura cu declaratiile sale de avere si imprumutul facut, cu mult timp in urma, cetateanului de origine greaca.

“Am depus un inscris, respectiv contractul meu, de acum 10 ani, de imprumut. M-au anuntat ca au EXTINS urmarirea penala pentru FALS IN DECLARATII, declaratiile mele de avere. Si am stat sa studiez dosarul”, a spus RADU MAZARE.

Citeste si: RADU MAZARE este AUDIAT la sediul DNA din Capitala

EDILUL a aratat ca nu doreste sa comenteze acuzatiile si situatia dosarului sau, amintind ca procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Codruta Kovesi, a facut sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii in cazul sau, pentru unele afirmatii.

“Cred ca astazi, daca incep sa va dau detalii, o sa spuna (Kovesi, n.r.) ca fac justitie la televizor. Tot ce pot sa va spun e ca m-am uitat in cele 10 dosare (…) Dar nici asta nu am voie sa va spun”, a precizat MAZARE.

Citeste si: RADU MAZARE: Banii pusi de Elan in contul meu erau o datorie a unui grec catre mine 

Intrebat daca a mai vorbit cu Elan Schwartzenberg dupa declansarea scandalului, RADU MAZARE a spus ca nu a mai discutat cu acesta, dar a reamintit ca are o relatie de prietenie cu omul de afaceri.

“Traim intr-o tara in care, nu va suparati pe mine, dar nu eu trebuie sa ma dezvinovatasc ca de ce am imprumutat un prieten grec, ca de ce un alt prieten imi da niste bani… Noi suntem intr-o tara in care cei care acuza trebuie sa demonsteze ca sunt vinovat. Nu eu acuma ies si trebuie sa explic viata mea”, a aratat MAZARE.

Sursa foto: telegraf