RADU MAZARE: Mi se pare absurd sa sustii ca a trebuit sa iau mita ca sa construiesc un cartier pentru saraci

RADU MAZARE, primarul Constantei, s-a aratat increzator vineri, dupa judecarea contestatiei procurorilor anticoruptie la decizia de cercetare a sa in libertate, si a afirmat ca i se par absurde acuzatiile Parchetului potrivit carora a luat mita pentru a construi un cartier pentru saraci.  

Citeste si: RADU MAZARE va afla daca va fi JUDECAT in LIBERTATE sau in AREST

 “Eu cred ca le-am convins (pe judecatoare – n.r.) cu pledoariile avocatilor, cu documentele, cu starea de fapt. N-am sa vorbesc mult, am sa va spun in doua cuvinte, pentru ca eu n-am mai dat o declaratie, am dat-o in prima instanta, am avut doar dreptul la ultimul cuvant, si am spus urmatorul lucru, dupa ce, bineinteles ca am fost atent timp de trei ore la toate pledoariile, la ce sustine Parchetul, si am constatat ca Parchetul sustine ca am luat mita ca sa imi indeplinesc obligatiile legale. Am invederat onoratei curti ca mi se pare absurd si mi se pare nebunesc sa sustii ca a trebuit sa iau mita ca sa construiesc un cartier pentru oameni saraci de care eu sunt mandru si am spus inainte de a incepe acest proces ca este cea mai mare realizare si cea mai mare multumire sufleteasca pe care eu o am in calitatea mea de primar”, a spus RADU MAZARE, dupa procesul care a durat aproximativ trei ore.

Citeste si: Radu Mazare nu are emotii pentru decizia de vineri a instantei, insa il bate gandul sa se spovedeasca

Radu Mazare a mai declarat ca momentan nu va pleca la Constanta, ci va ramane o perioada in Bucuresti, pentru a afla solutia judecatorilor.

La randul lor, avocatii lui RADU MAZARE au aratat ca anchetatorii dovedesc, prin probele aduse in fata instantei, ca edilul nu si-a facut decat datoria, potrivit normelor si legilor in vigoare.

Avocatul Ion Cazacu a aratat ca “parchetul nu a venit cu nimic nou, ci cu o reinterpretarea a probelor din prima faza”.

Cazacu a subliniat, in acelasi context, ca DNA nici nu putea sa depuna probe noi, datorita prevederilor legale in vigoare, si ca solutia primei instante, prin care s-a decis cercetarea in libertate a lui Mazare, a fost una corecta.

“Este o constatare pe care o face DNA. Pas cu pas, DNA a aratat ca s-au respectat etapele si legalitatea achizitiei publice”, a aratat Ion Cazacu.

Celalalt avocat a lui RADU MAZARE, Catalin Dancu, a aratat ca procurorul DNA a ridicat chestiuni clasificate in timpul sedintei de judecata, in vreme ce apararea nu a facut decat sa lamureasca completul ca prima instanta a motivat si analizat corect, “respectiv ca nu exista probe”.

Instanta suprema a ramas in pronuntare referitor la contestatia procurorilor anticoruptie fata de hotararea prin care un magistrat al aceleiasi instante a dispus cercetarea edilului in stare de libertate, in dosarul in care acesta este acuzat ca ar fi luat mita 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta sa castige contractul pentru construirea locuintelor sociale din campusul “Henri Coanda”.