Radu Mazare nu are emotii pentru decizia de vineri a instantei, insa il bate gandul sa se spovedeasca

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, joi, la finalul sedintei Consiliului Local, ca dupa-amiaza va merge la arhiepiscopul Tomisului, poate chiar sa se spovedeasca, si ca 98 la suta nu are emotii pentru vineri, cand instanta suprema va decide daca edilul va fi cercetat in libertate.

Intrebat joi, la finalul sedintei Consiliului Local Municipal, daca are emotii pentru procesul de vineri, Mazare a raspuns: “98 la suta nu am emotii pentru ca stiu ce am facut si stiu care este realitatea. Niciodata nu poti sa fii sigur daca sunt presiuni, daca nu sunt presiuni, nu ma mai puneti sa comentez ca le stiti cu totii probele din dosar. Vreti sa va dau un exemplu ? La un moment dat era o interceptare ca urma sa-mi cumpere Elan niste bilete de avion si s-a ocupat un baiat de-al lui cu o prietena de-a mea. Interceptarea aia are si o continuare mare, de vreo pagina. (…) El imi explica de ce mi-a facut rezervarile asa pentru ca fusesera trei atentate in Tel Aviv in ultimele doua saptamani si atunci era risc si pericol, e in interceptare. «Puncte-punctele» alea care au fost lasate si taiat restul lasa sa se interpreteze cumva ca era nu stiu ce aranjament. Era vorba de niste aranajamente facute in ceea ce priveste siguranta mea”.

Vezi ce a declarat fratele lui Radu Mazare dupa audierea la DNA

Mazare a mai spus ca joi dupa-amiaza va merge la Arhiepiscopul Tomisului, poate chiar sa se spovedeasca. “Dupa ce termin cu voi ma duc la Inalt Prea Sfintia Sa”, a spus edilul, fiind apoi intrebat daca se va spovedi cu acest prilej.

“Asta o sa vad daca ma spovedesc, probabil ca da. Sincer sa fiu nu sunt foarte religios, cred in Dumnezeu si cred ca lucrurile bune pe care le faci ti se intorc. Si poate atunci cand vorbeam in fata instantei si spuneam ca mi se pare nedrept sa fiu pedepsit pentru un lucru pe care nu l-am facut si pentru un lucru bun pe care l-am facut aveam in fata imaginea a doua mii si ceva de oameni sarmani, batrani, bolnavi, si pe inalt Prea Sfintia Sa langa mine atunci cand ii bagam in casa si ma gandeam ca e nedrept sa fiu pedepsit nevinovat pentru un asemenea lucru. Vorbesc cu dumnealui, am o relatie foarte buna”, a explicat Mazare.

Jurnalistii l-au mai intrebat pe Mazare ce parere are despre faptul ca fratele sau, senatorul Alexandru Mazare, a fost chemat, joi, la DNA, la audieri, in acelasi dosar, primarul spunand ca se astepta la asa ceva, dar ca totul este “un caraghioslac”.

Uite cum arata casa lui Radu Mazare din Mamaia. FOTO

“Iar ma puneti sa comentez din dosar, iar o sa-mi faca «lacramatii» doamna Kovesi ca incerc sa influentez justitia. Ne asteptam sa-l cheme. Sigur e un caraghioslac pentru ca procurorul acuza ca pentru a disimula mita pe care mi-a dat-o mie a virat in contul meu si al fratelui meu in aceeasi zi. Pai daca voia sa disimuleze vira totul la el, nu la mine”, a explicat Radu Mazare.

Primarul constantei a mai spus ca are doua posibilitati pentru a petrece Pastele, si anume ori in arest, daca instanta va aproba contestatia DNA, ori in campusul social «Henri Coanda», daca va ramane in libertate.

“Exista doua posibilitati: ori ma intorc in camera numarul 17 unde ma asteapta baietii aia si cu nea Rusanu, cu unchiu, sper sa nu-mi sforaie toata noaptea de Paste. Deci, o sa ma intorc si petrec Pastele cu ei, ori daca nu, ceea ce cred si cred ca este un Dumnezeu sus care vede si ii da fiecaruia pe masura lucrurilor bune pe care le-a facut in viata asta, o sa ma duc in cartierul de saraci si de amarati si de oameni cu probleme unde am facut Pastele si anul trecut”, a conchis Mazare.

Senatorul PSD Alexandru Mazare a fost citat sa se prezinte joi la DNA, pentru a-i fi prezentate invinuirile in dosarul in care este cercetat si fratele acestuia, Radu Mazare, aflat si el, cu o zi in urma, la DNA pentru a da declaratii in dosarul in care este acuzat ca ar fi luat mita 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta sa castige contractul pentru construirea locuintelor sociale din campusul “Henri Coanda”.

Primarul Radu Mazare spunea marti, la sediul Politiei Judetene Constanta, ca vineri va fi la instanta suprema pentru a afla daca ramane sau nu in libertate.

El a mentionat ca vineri se va judeca doar recursul DNA la decizia de a fi cercetat in libertate si ca nu a contestat interdictia de a parasi tara.

Radu Mazare si Avraham Morgenstern au fost eliberati din arestul Politiei Capitalei in 9 aprilie, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar. Decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost contestata de catre procurorii DNA.

Foto: VIVA