RADU MAZARE: Pana la aflarea DECIZIEI am si DANSAT, o carte care m-a calauzit in viata e “Zorba Grecul”

Primarul Constantei RADU MAZARE a declarat, vineri, ca in timpul in care a asteptat DECIZIA instantei, la un restaurant, a si DANSAT pe muzica greceasca, pentru ca o carte care l-a calauzit in viata a fost “Zorba Grecul”.

RADU MAZARE a asteptat DECIZIA instantei supreme, la recursul facut de procurorii DNA fata de CERCETAREA sa in LIBERTATE sub control judiciar, intr-un restaurant cu specific grecesc din apropierea sediului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

La iesirea din restaurant, dupa anuntarea DECIZIEI DEFINITIVE a ICCJ conform careia edilul va fi cercetat in continuare in libertate, RADU MAZARE a fost intrebat de jurnalisti ce a facut cat a asteptat pronuntarea si a raspuns ca, la un moment dat, a DANSAT pe muzica greceasca, pentru ca o carte care l-a calauzit in viata a fost “Zorba Grecul”.

“Si cand i s-a prabusit tot, dansa, asa ca asta-i viata”, a spus MAZARE.

El a mai spus ca s-a facut dreptate si a tinut sa ureze “PASTE FERICIT!” si celor care i-au dorit raul, “pentru ca suntem in Vinerea mare”. Intrebat daca l-a ajutat postul, dupa ce avocatul sau a afirmat ca a respectat acest ritual, MAZARE a marturisit ca, la restaurantul grecesc, in asteptarea DECIZIEI, a mancat fructe de mare.

Citeste si: S-a dat DECIZIA in cazul Radu MAZARE! REACTIA primarului de Constanta 

“Eu nu sunt un tip care sa tina foarte mult de aceste reguli sau restrictii religioase. (…) Cred ca e mult mai important in viata, decat sa tii post sau decat sa te duci in biserica foarte des si sa faci rugaciuni, sa te rogi pentru tine si pentru apropiatii tai, cred ca e mult mai important sa faci ceva pentru aia amarati, aia care au nevoie de ajutorul tau si pe care poti sa-i sprijini”, a declarat MAZARE.

Primarul Constantei a mai spus ca este “de domeniul absurdului” sa se creada ca nu ar fi facut cartierul pentru saraci daca nu ar fi luat mita.

“(Procurorii, n.r.) au spus asa: MAZARE a luat sapga sa faca acest cartier pentru saraci. Ca daca n-as fi luat spaga, n-as fi facut nici cartierul pentru saraci, nici ala pentru tineri, nici restul lucrurilor. Cam asta era esenta, ceea ce-i de domeniul absurdului, si ma bucur ca instantele au inteles ca era de domeniul absurdului. Era interesul meu sufletesc in primul rand sa fac pentru oamenii amarati si, daca vreti, si interesul meu electoral, pentru ca am promis lucrul asta si era normal sa-l fac ca sa fiu votat inca o data”, a declarat el.

Citeste si: RADU MAZARE: DNA a extins ANCHETA in cazul meu, pentru FALS in DECLARATII 

Intrebat ce se va intampla cu fratele sau in acest dosar, RADU MAZARE a spus ca acesta nu a fost mentionat niciodata de nimeni in dosar. “In afara prezentei lui in acuzare, in rest nu s-a referit nimeni niciodata la fratele meu. Nici onor judecatorul din procesul anterior, nici procurorul in acest moment in care a sustinut la recurs arestarea mea nu s-a referit la fratele meu. Fratele meu nu are nicio implicare, nu-l cunoaste, e la Senat, nu Senatul construia case, nu avea nicio treaba”, a spus RADU MAZARE.

El a mai precizat ca se intoarce vineri la Constanta, iar sambata va merge in cartierul unde a construit locuinte pentru saraci. Primarul Constantei este acuzat ca ar fi luat MITA 175.000 de euro de la omul de afaceri AVRAHAM MORGENSTERN, pentru ca firma acestuia din urma sa castige o licitatie pentru construirea de locuinte sociale in municipiu.

RADU MAZARE si omul de afaceri AVRAHAM MORGENSTERN au fost retinuti in 8 aprilie, dupa audieri la DNA. Acestia au fost eliberati din arestul Politiei Capitalei in 9 aprilie, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar, cu interdictie de a parasi tara. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Vineri, ICCJ a decis definitiv ca atat RADU MAZARE, cat si AVRAHAM MORGENSTERN sa fie judecati in continuare in libertate.

Sursa foto: ziua constanta