RADU MAZARE, dupa PERCHEZITIILE DNA: Mi-e frica doar de Dumnezeu! UPDATE

RADU MAZARE, IN VIZORUL DNA – UPDATE ora 15.25: MAZARE A FOST RIDICAT DE MASCATI DINTR-UN RESTAURANT, IAR LA ACEASTA ORA ESTE IN CONTINUARE AUDIAT.

RADU MAZARE, IN VIZORUL DNA – UPDATE ora 15.00: RADU MAZARE A AJUNS LA SEDIUL DNA BUCURESTI, UNDE A SPUS UN SINGUR LUCRU: “Mi-e frica numai de Dumnezeu”. Primarul Constantei a venit insotit de mascati cu mandat de aducere si este audiat, la aceasta ora, la sediul DNA. 

RADU MAZARE, IN VIZORUL DNA – UPDATE ora 13.30: La resedinta lui Radu Mazare, procurorul DNA a iesit din locatie cu o cutie plina cu documente, care ar putea fi folosite ca probe in dosarul in care Mazare si alti functionari publici au fost acuzati de coruptie, dupa ce acestia au construit cartierul pentru saraci Henri Coanda, unde s-au ridicat 17 blocuri in care locuiesc 3.000 de persoane.

De precizat ca locuitnele pentru saraci au fost inaugurate in prezenta premierului Victor Ponta. Cartierul a fost construit intre anii 2011-2013. Se fac perchezitii si la Primaria Constanta, unde au fost verificate toate birourile functionarilor. Procurorii au venit aici inca de la ora 08.00. 

Primarul Constantei, RADU MAZARE, este vizat de un nou dosar de coruptie. Procurorii pun la indoiala modul in care s-a construit un cartier de locuinte din Constanta, motiv pentru care mai multe perchezitii au loc, astazi, atat la sediul Primariei Constanta, cat si la locuinta de pe malul lacului Siutghiol a lui RADU MAZARE, precum si la alti angajati ai Primariei.

CE DOSARE ARE RADU MAZARE LA DNA

RADU MAZARE ar urma sa fie adus la audieri in Bucuresti, insa el mai are si alte dosare la activ. Edilul de la malul marii s-a facut cu alte trei dosare, in februarie 2014, in cazul unor retrocedari de terenuri care, conform procurorilor, s-ar fi realizat ilegal. Dosarele se refera la doua retrocedari de terenuri prin compensare, respectiv un lot cu suprafata de 300 de metri patrati, iar un altul de 100 de metri patrati.

RADU MAZARE a fost trimis in judecata, in octombrie 2008, impreuna cu alte 36 de persoane, printre care si Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, dar si cu fosti si actuali functionari sau notari publici. Acestia au fost acuzati de retrocedarea ilegala a unor terenuri, prejudiciul fiind estimat la circa 114 milioane de euro. Dintre acestea, 77,77 milioane de euro sunt prejudiciul adus statului, iar 36,16 milione de euro reprezinta prejudiciu in dauna municipiului Constanta, sustin procurorii DNA.

De asemenea, procurorii s-au autosesizat in 2009, in cazul Primariei Constanta, condusa de RADU MAZARE, in legatura cu doua contracte, de 800.000 de euro in total, din bani publici, incheiate cu Soti Cable Neptun pentru stiri despre Primarie.

RADU MAZARE s-a mai pricopsit, in mai 2013, cu un alt dosar. Mazare a intrat atunci din nou in vizorul procurorilor DNA referitor la banii cheltuiti pentru realizarea videoclipului de promovare a statiunii Mamaia.

Procurorii DNA au efectuat, marti dimineata, perchezitii la Primaria Constanta, precum si la domiciliul primarului Radu Mazare. Este vorba despre 12 perchezitii efectuate atat la primaria Constanta, cat si la domiciliul unor angajati ai institutiei.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie insotiti de mascati au descins in aceasta dimineata perchezitii la Primaria Constanta, dar si la domiciliul primarului Radu Mazare.

RADU MAZARE nu era, in aceasta dimineata, in Constanta, el fiind plecat la Bucuresti. Mazare este anchetat in dosarul constructiei unui campus.

Potrivit unor surse judiciare este vorba despre un nou dosar in care este vizat Radu Mazare, suspectat de fapte de coruptie. De asemenea, sunt anchetati si alti angajati ai primariei. 

In luna martie, presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu a fost acuzat de procurorii anticoruptie ca a blocat constant controalele Curtii de Conturi si ca nu a pus in executare hotarârile instantelor, prin care era obligat sa emita certificate de urbanism pentru centrale eoliene.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta a mai fost acuzat ca nu a respectat dispozitiile legale care il obligau sa procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 12 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale, prin aceste actiuni producând un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro.