RADU MAZARE, sustinut de locuitorii campusului Henri Coanda din Constanta

Peste o suta de locuitori ai campusului social Henri Coanda, din Constanta, au participat, marti seara, pentru aproximativ doua ore, la o manifestatie de sustinere a primarului Radu Mazare, evenimentul, desfasurat in mijlocul cartierului, incheindu-se cu putin timp inaintea retinerii acestuia.

Manifestantii au spus ca prin aceasta actiune au vrut sa-si arate sustinerea pentru primarul Constantei, audiat la sediul DNA intr-un dosar care, potrivit reprezentantilor Primariei Constanta, ar viza construirea campusului social din oras.

Locuitorii campusului respectiv au scandat impotriva DNA si a presedintelui Traian Basescu si i-au transmis lui Radu Mazare ca vor fi alaturi de el in continuare.

Acestia sustin ca doresc ca aceasta manifestatie sa nu fie unica si intentioneaza sa-si arate sustinerea fata de primar si in cursul zilei de miercuri, de aceasta data in fata sediului Primariei Constanta.

De asemenea, unii dintre locuitorii campusului sustin ca sunt dispusi chiar sa intre in greva foamei pentru a protesta fata de ceea ce i se intâmpla lui Radu Mazare.

In campusul social Henri Coanda locuiesc aproximativ trei mii de persoane

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost retinut, marti noapte, pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie, in urma audierilor de la sediul central al DNA, urmand ca edilul sa fie prezentat instantei, cu propunerea de arestare preventiva.

Citeste si: Radu Mazare a fost RETINUT. Vezi ce urmeaza

Radu Mazare a fost adus de mascati la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), marti, in jurul orei 15.00, el declarând ca aceasta actiune face parte din “sârba procurorilor” si ca era constient ca este cercetat inca din 2005.

intrebat daca ii este frica de puscarie, Radu Mazare a spus: “Nu mi-e frica de puscarie, doar de Dumnezeu”.

Edilul a fost ridicat de mascati de pe terasa unui restaurant din parcul bucurestean Herastrau, de unde a fost dus la DNA. Cei care au mers sa il ridice pe Mazare i-au prezentat acestuia actele in baza carora are loc actiunea. Dupa ce a citit documentele, la masa, pe terasa restaurantului, Mazare a plecat insotit de mascati.

Procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, a declarat marti ca a fost inceputa urmarirea penala in dosarul in care au fost facute mai multe perchezitii, intre care si la locuinta primarului Radu Mazare, precizând ca aceasta cauza vizeaza fapte care intra in competenta Directiei.

“Este un dosar intrumentat de procurori din cadrul structurii centrale a Directiei Nationale Anticoruptie. in cursul diminetii s-au efectuat aproximaiv 12 perchezitii domiciliare la anumite persoane fizice si la o institutie publica”, a spus Kovesi.

Procurorul sef al DNA nu a vrut sa precizeze care sunt acuzatiile existente in acest dosar, spunând doar ca obiectul dosarului vizeaza fapte care intra in competenta Directiei.

Procurorii DNA au facut marti, timp de aproape noua ore, perchezitii la Primaria Constanta si la locuinta primarului Radu Mazare, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

DNA a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii fac perchezitii la 12 adrese din Constanta, Bucuresti si Dâmbovita, printre care si la sediul unei institutii publice, intr-un dosar in care se fac cercetari privind fapte de coruptie care ar fi fost comise, in 2011-2013, de functionari cu functii de conducere.

Si reprezentantii Primariei Constanta au transmis, marti dimineata, un comunicat de presa in care precizeaza ca perchezitiile facute de procurorii DNA la sediul institutiei vizeaza constructia cartierului de locuinte sociale din oras, anchetatorii solicitând documente legate de acest proiect.

“Documentele solicitate de procurori sunt pregatite si vor fi predate in scurt timp celor de la DNA”, potrivit comunicatului transmis de Primaria Constanta.

Perchezitiile s-au desfasurat in absenta lui Mazare, care se afla la Bucuresti.

Actiunea a vizat si vila din Mamaia a primarului, de unde mai multi anchetatori au iesit initial cu mai multe cutii cu documente, doua genti de voiaj si cu o unitate de calculator.

Pe de alta parte, Agentia Nationala de Integritate (ANI) verifica declaratiile de avere ale lui Radu Mazare depuse de-a lungul ultimului mandat de primar al Constantei, au declarat tot marti, pentru Mediafax, surse apropiate anchetei.

Primarul Constantei, Radu Mazare, spunea, in 24 martie, ca Directia Nationala Anticoruptie il vizeaza intr-o noua ancheta, privind modul in care a fost construit cartierul de locuinte sociale din oras, procurorii solicitând primariei mai multe documente legate de aceasta investitie, in valoare totala de sapte milioane euro.

Mazare este cercetat de DNA in trei dosare legate de retrocedari de terenuri, iar in 2008 a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, alaturi de alte persoane, tot intr-un dosar legat de retrocedari, acesta judecându-se la Curtea de Apel Bucuresti.

Primaria Constanta a finalizat in vara anului trecut acest cartier de locuinte sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent si premierul Victor Ponta.

Cartierul este format din 17 blocuri, care au 906 locuinte – 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu doua camere si 171 de apartamente cu trei camere. in cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 7 milioane de euro.