RADU MAZARE, trimis in judecata in DOSARUL LOCUINTELOR SOCIALE

Fostul primar al Constantei, RADU MAZARE, a fost trimis in judecata in DOSARUL LOCUINTELOR SOCIALE, informeaza televiziunile de stiri. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si fratele edilului, deputatul ALEXANDRU MAZARE.

In dosarul locuintelor sociale “Henri Coanda”, fostul primar al Constantei, RADU MAZARE, este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta sa castige contractul pentru construirea caselor. RADU MAZARE mai este acuzat ca nu a trecut in declaratiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel in care a primit, in septembrie 2011, 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.

In schimbul acestor bani, RADU MAZARE a efectuat o serie de demersuri ce intrau in sarcina atributiilor sale de serviciu (ex. initierea unor hotarari de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achizitie sau prin care a fost favorizata societatea comerciala reprezentata de Avraham Morgenstern).

“In declaratiile de avere formulate in perioada 2011-2012, inculpatii MAZARE RADU STEFAN si Mazare Alexandru nu au mentionat conturile personale deschise la o unitate bancara din Israel si nici sumele virate cu titlu de mita de catre omul de afaceri.

In cauza, s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatilor Mazare Radu Stefan si Mazare Alexandru. De asemenea, s-a mai dispus luarea masurii asiguratorii a sechestrului asupra sumelor de 18.550 euro si 114 dolari USA ridicate de la inculpatul MAZARE RADU STEFAN cu ocazia perchezitiei domiciliare”, mai arata DNA.

Sursa foto: ziua de constanta