Radu Mazare va organiza in Mamaia un festival de muzica cu acces gratuit la toata lumea

RADU MAZARE

Primarul de Constanta, Radu Mazare, a declarat ca, incepand de anul viitor, va organiza in statiunea Mamaia un festival de muzica modern, cu acces liber pentru toata lumea.

“Acest festival (Festvalul de Muzica Usoara de la Mamaia – n.r.) l-as fi adaptat si l-as fi modernizat. El nu este in parohia mea, este in parohia Consiliului Judetean, acolo exista o temere ca el totusi are o traditie si nu poate fi modificat si trebuie pastrat ca atare, o sa-l pastreze ca atare cat o sa-l faca, cat nu o sa-l faca. Nu avem bani de bagat in acest festival, la sumele care se cheltuiesc in acest festival. Noi vom face unul de muzica, modern si adaptat anului 2014, incepand de anul viitor si pe care il vom face intr-o piata publica cu acces liber pentru toata lumea”, a declarat Radu Mazare.

In opinia edilului de la malul marii, Festivalul de Muzica Usoara de la Mamaia este unul invechit, care inghite o gramada de bani. Mazare a explicat ca in loc sa se cheltuie un milion si jumatate de euro pentru un festival la care vin o mie si ceva de oameni, mai bine sa dea 200 de mii de euro pentru un festival la care sa vina 50 de mii de oameni. 

“Festivalul de la Mamaia, formula in care este, este invechit, imbatranit. In festivalul de la Mamaia se baga foarte multi bani cu un impact extraordinar de mic. Adica, sa cheltuiesti un milion sau un milion si jumatate de euro ca sa faci un festival unde sa-ti vina o mie si ceva de oameni fata de a cheltui 200 de mii de euro sa iti vina 50 de mii de oameni, cum facem noi la carnaval, este o diferenta de la cer la pamant”, a declarat Radu Mazare, miercuri, la finalul sedintei Consiliului Local.

Desi Mazare ar fi adaptat Festivalul de la Mamaia timpurilor noastre, tot el spune ca cei de la Consiliul Judetean Constanta, cel care se ocupa de Festivalul de Muzica Usoara Mamaia, cxonsidera ca acesta are o traditie care trebuie pastrata ca atare.

Festivalul de Muzica Usoara Mamaia este organizat de Consiliul Judetean la sfarsitul lunii august. Nu se stie daca anul acesta vor fi fonduri pentru organizarea festivalului.

Foto: Mondo News