RADU MAZARE: Vom verifica toate autorizatiile de constructie

Primarul de Constanta, RADU MAZARE, a declarat, marti, ca dupa ce Guvernul va emite ordonanta cu privire la ridicarea restrictiilor in sezonul estival pentru santierele de pe litoral, ca se vorverifica toate autorizatiile de constructie date pentru statiunea Mamaia si se va stabili cine va putea continua lucrarile de constructie in timpul verii.

“Eu am vorbit deja la primarie si, dupa ce va fi emisa ordonanta, vom lua la mana toate autorizatiile de constructie ca sa vedem santierele ce se desfasoara in urma acestor autorizatii si sa vedem cat si cui permitem sa lucreze si in ce modalitate. Poate sa lucreze in interior, poate numai intre anumite ore, poate altii nu vor putea sa lucreze s.a.m.d., in functie de santier si in functie de cat afecteaza turistii. E o chestiune normala, sigur, sa terminam santierele acolo, astea pe fonduri europene, iar in ceea ce priveste privatii, sa fie imprejmuiri, sa fie intre anumite ore, iar unii, repet, chiar nu vor putea sa construiasca”, a declarat RADU MAZARE.

Afla aici detalii despre ordonanta adoptata astazi de Guvern cu privire la lucrarile desfasurate pe litoral in sezonul estival

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, in debutul sedintei de Guvern, ca Executivul va adopta o ordonanta prin care se va permite continuarea lucrarilor in special in zona de litoral, din fonduri europene, si in perioada 15 mai — 15 septembrie. 

“Avem programe cu fonduri europene la care daca nu lucram pierdem banii, ramanem cu santierul nu doar in Mamaia, ci si in Eforie si in alte zone. Pentru programele cu fonduri europene, evident in conditii de protectie a turistilor, trebuie continuate si finalizate lucrarile”, a explicat prim-ministrul, care a vizitat saptamana trecuta Constanta si Mamaia si a spus atunci ca primarul Mazare l-a convins asupra necesitatii adoptarii acestui act normativ.