Radu Mazare vrea sa plece in SUA la o intalnire de serviciu, dar trebuie sa primeasca unda verde de la Kovesi

Pimarul Constantei, Radu Mazare, cercetat sub control judiciar, a cerut DNA sa poata parasi tara la inceputul lunii februarie pentru a participa la o intalnire in interes de serviciu in SUA, iar acum asteapta raspunsul Laurei Codruta Kovesi dupa ce procurorul de caz i-a respins solicitarea.

Radu Mazare a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca in SUA ar urma sa aiba intalniri cu reprezentanti ai Fundatiei Clinton si ai unei companii de consultanta, pentru o investitie care ar urma sa fie realizata in Portul Constanta.

“Am facut o cerere catre procurorul de caz acum doua saptamani si jumatate pentru a-mi permite deplasarea in interes de serviciu la o invitatie oficiala in SUA, la doua companii de acolo. Una, de fapt, este Fundatia Clinton si a doua este o companie care acorda consultanta pentru cea mai mare investitie americana care urmeaza sa fie facuta in Romania, si anume in Portul Constanta. Discutam despre o investitie de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, un fel depozit pentru gaze si pentru petrol care ar urma sa fie pe insula din Portul Constanta”, a afirmat Mazare.

El a mentionat ca procurorul de caz i-a respins cererea de a pleca din tara, insa a facut o solicitare similara si catre Laura Codruta Kovesi, asteptand acum raspunsul acesteia.

Citeste si: Radu Mazare a pierdut Portul Constanta. 20% din pachetul de actiuni revine la Ministerul Transporturilor

“Aceste doua invitatii le-am depus la momentul respectiv procuroarei. Procuroarea mi-a dat raspuns ca nu imi da permisiunea si am facut o noua cerere catre sefa procuroarei de caz, doamna Kovesi. si acum astept sa-mi raspunda”, a explicat Mazare, spunand ca invitatia respectiva in SUA este valabila pana in 20 februarie.

Radu Mazare a mai spus ca in urmatoarele saptamani expira perioada de 60 de zile de control judiciar, iar daca procurorii ii vor prelungi aceasta masura, atunci o va ataca in instanta.

Primarul Constantei este anchetat de DNA pentru ca ar fi primita mita de la un om de afaceri ca sa realizeze cartierul de locuinte sociale. Mazare este cercetat sub control judiciar si are interdictia de a parasi tara.