Radu Pricop, ginerele lui Basescu, achitat in prima instanta

Radu Pricop, ginerele fostului presedinte Traian Basescu, a fost achitat, miercuri, de Curtea de Apel Bucuresti, informeaza jurnalistii Agerpres.   Avocatul este acuzat pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la santaj si instigare la fals in declaratii.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. In acelasi dosar, Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, a fost condamnat la 3 ani inchisoare cu suspendare.

Instanta a dispus in cazul lui Sergiu Lucinschi un termen de supraveghere de 4 ani. El are obligatia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de catre serviciul de probatiune.

Sergiu Lucinschi trebuie sa-i plateasca afaceristului Alexandru Horpos daune morale de 50.000 de euro si daune materiale de 13.755 de lei.

Procurorii DNA spun ca Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea lui Radu Pricop, a exercitat constrangeri asupra afaceristului Alexandru Horpos. Totul pentru a-l determina sa-i remita suma totala de 4 milioane euro, nedatorata de acesta din urma.

Lucinschi a pretins si primit de la afacerist dreptul de creanta asupra sumei de 2 milioane euro, in forma unui contract fictiv de imprumut.

Sursa foto: adevarul