RADU PRICOP, ginerele presedintelui Basescu, urmarit penal pentru inselaciune

RADU PRICOP, ginerele presedintelui Basescu, urmarit penal pentru inselaciune

RADU PRICOP, ginerele presedintelui Traian Basescu, este urmarit penal pentru inselaciune si fals in inscrisuri. Informatia a fost prezentata initial de ziaristul Radu Tudor pe blogul sau si ulterior preluata de Agerpres.

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, din 26 mai 2014, inceperea urmaririi penale pentru inselaciune si fals pe numele lui Radu Pricop, ginerele presedintelui Traian Basescu.

Potrivit biroului de presa al Parchetului General, la data de 26 mai 2014 procurorii au inceput urmarirea penala pentru mai multi faptuitori, printre care se afla si Radu Pricop, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, intr-un dosar legat de restituirea unor terenuri.

Presa a relatat ca Radu Pricop a cumparat, impreuna cu alte persoane, de la urmasii familiei Bratienilor, drepturi de mostenire asupra unui teren.

Dupa ce a castigat mai multe procese in instanta cu statul roman, Radu Pricop si partenerii sai au obtinut de la Agentia Nationala pentru Restituirea Proprietatilor o despagubire de 10 milioane euro, folosind insa documente false, mai spun jurnalistii.

Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, s-a casatorit la inceputul lunii iunie cu avocatul Radu Pricop, ceremonia civila avand loc la Primaria Azuga.