RADU PRISACARU, fost prefect de Iasi, CONDAMNAT DEFINITIV la inchisoare

Fostul prefect al judetului Iasi RADU PRISACARU (foto stanga) a fost CONDAMNAT definitiv, de instanta suprema, la patru ani de INCHISOARE cu executare pentru LUARE de MITA, acesta fiind ACUZAT in 2006 ca a cerut trei hectare de teren din cele 16 hectare pe care urma sa le primeasca o familie din Iasi.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) l-a condamnat pe RADU PRISACARU la patru ani de INCHISOARE cu EXECUTARE, mentinand decizia Curtii de Apel Iasi din decembrie 2011.

Fostul sef al Agentiei Domeniului Statului Iasi, FLAVIUS IONITA, achitat de Curtea de Apel Iasi, a fost CONDAMNAT la trei ani de inchisoare, ca si avocatul TONI BALTAG, care fusese de asemenea achitat.

Citeste si: NATI MEIR, CONDAMNAT la 7 ani de INCHISOARE cu EXECUTARE! 

Pedeapsa primita initial de omul de afaceri CRISTIAN MAFTEI, de cinci ani de INCHISOARE cu EXECUTARE, a fost majorata la sase ani.

In luna august 2006, prefectul de Iasi RADU PRISACARU, avocatul TONI BALTAG, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului Iasi FLAVIUS IONITA si omul de afaceri CRISTIAN MAFTEIau fost acuzati de LUARE de MITA si complicitate la luare de mita.

Fostul prefect a fost acuzat ca ar fi cerut trei hectare de teren din cele 16 hectare pe care urma sa le primeasca o familie din Iasi, intermediarul afacerii fiind CRISTIAN MAFTEI.

Citeste si: DOSARUL CORUPTIEI in FOTBAL: CONDAMNARI definitive pentru PENESCU, MARTIS si SEREA 

Membrii familiei respective au formulat plangere la DNA impotriva lui RADU PRISACARU, pe numele acestuia fiind emis MANDAT de ARESTARE pentru 29 de zile. Ulterior, judecatorii au decis ca fostul prefect sa fie cercetat in stare de libertate.

Sursa foto: digi24.com