Radu Stroe, la un pas de a fi exclus din PNL. Ludovic Orban: A preferat sa joace rolul de avocat al PSD

Deputatul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, dupa sedinta de grup a deputatilor liberali, ca vicepresedintele PNL, Radu Stroe,  va fi exclus din partid daca nu va decide sa se autosuspende, ca urmare a declaratiilor si pozitionarii acestuia din ultima perioada.

Orban a explicat a “decizia de sanctionare a unui parlamentar al PNL este luata de Delegatia Permanenta la propunerea Biroului Politic”, precizand ca Radu Stroe a fost criticat aspru in sedinta de astazi de majoritatea colegilor liberali.

“Majoritatea zdrobitoare a colegilor l-au criticat aspru pe Stroe, pentru ca in vreme ce noi suntem implicati de diineata pana seara in campania preelectorala pentru PNL, exista un coleg de al nostru care a fost ministru care prefera sa se duca la tv si in loc sa sustina ideile si proiectele PNL, joaca rolul de avocat al PSD”, a spus Ludovic Orban.

Orban a mai precizat ca in situatia in care Radu Stroe nu se va autosuspenda din partid, atunci deciziade excludere va fi luata de conducerea partidului.

“Stiti cum e, cand esti in stare de razboi, tradatorii se impusca. Daca nu are decenta sa se suspende din partid, daca nu vrea sa ia parte la campania PNL, trebuie sa-l ajutam noi sa se duca la cei pe care ii considera prieteni, cu care a stat foarte bine in cardasie”, a mai spus Ludovic Orban.

Mai multi deputati ai PNL i-au cerut lui Stroe demisia din calitatea de membru al PNL, dupa ce vicepresedintele PNL a avut mai multe declaratii considerate contrare pozitiei PNL. De asemenea, lui Stroe i s-a reprosat faptul ca la mai multe dintre voturile din plenul Parlamentului si al Camerei Deputatilor s-a exprimat in mod contrar liniei convenite la nivelul grupului PNL.

Radu Stroe participa la sedinta de grup a deputatilor PNL, iar sursele citate au precizat ca acesta le-ar fi replicat colegilor nemultumiti ca nu-si va prezenta demisia din partid.