Radu Stroe: Nu am avut niciodata intentia sa demisionez din PNL

Parlamentul a aprobat ca Radu Stroe sa faca parte din Comisia de control al activitatii SRI

Radu Stroe, vicepresedinte PNL si fost ministru de Interne, a declarat ca nu demisioneaza din Partidul National Liberal si sustine ca ”niciodata” nu a avut ”astfel de intentii”, informeaza Agerpres.

“Sunt membru fondator al Partidului National Liberal, dar si al Uniunii Social Liberale. Imi mentin ideea de unitate, atat in cadrul PNL, cat si in cel al USL. Si de aceea, declaratia mea de ieri referitoare la sustinerea initiativei domnului Calin Popescu-Tariceanu se referea strict la dorinta de mentinere a USL, nicidecum la ruperea partidului sau demisia din PNL. Mai mult decat atat, in cadrul tuturor intalnirilor oficiale si/sau informale ale PNL, mi-am exprimat acest punct de vedere, asumat si cu argumente”, explica Stroe intr-o declaratie transmisa joi si citata de sursa amintita.

Citeste si: Crin Antonescu: Partidul lui Tariceanu ar putea fi pe langa PC cam ce e PC pe langa PNL 

“Cred doar in ideea unei unitati de partid, care poate promova si aplica masurile liberale in favoarea cetatenilor care cred in astfel de valori. De-a lungul timpului, in cadrul PNL au existat pozitii divergente si opinii exprimate liber care, de cele mai multe ori, au dus doar la recalibrarea acestei formatiuni politice istorice si la capacitarea unor mase electorale favorabile atunci cand nimeni nu mai credea in succesul PNL. In egala masura insa, felicit colegii liberali care au mentinut colaborarea USL la nivel local, chiar si dupa decizia statutara de iesire de la guvernare, iar acest lucru nu arata decat ca o fac pentru o mai buna organizare si functionare a administratiei locale si, nu in ultimul rand, pentru a tine, in continuare, cont de votul masiv al cetatenilor care au crezut, in 9 decembrie 2012, in succesul unei guvernari USL”, a conchis Stroe.

Sursa foto: jurnalul.ro