RADU VISAN este noul secretar general al FRF

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a aprobat, cu majoritate de voturi, in sedinta sa de luni, propunerea presedintelui FRF, RAZVAN BURLEANU, ca RADU VISAN (foto) sa fie noul secretar general al forului national, in locul lui GHEORGHE CHIVORCHIAN.

GABRIEL BODESCU va fi secretar general adjunct, tot in urma propunerii lui Burleanu.

Cu unanimitate de voturi a fost aprobat ca RADU VISAN sa fie propus pentru a face parte din Comisia Asociatiilor Nationale si Ciprian Paraschiv sa fie propus ca membru in Comisia de Futsal si Beach Soccer, ambele comisii UEFA.

Kyros Vassaras, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a fost singurul membru al Comitetului Executiv care a lipsit.

FRF a decis intreruperea contractului cu Chivorchian pe 20 iulie. Pe 30 iunie, secretarul general al FRF, GHEORGHE CHIVORCHIAN, fusese suspendat din functie de presedintele RAZVAN BURLEANU, la solicitarea sa, ca urmare a dosarului in care este cercetat penal pentru complicitate la ABUZ in SERVICIU de catre DNA Timisoara.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat cu majoritate de voturi Organigrama FRF si a luat act de raportul de activitate al Comisiei de Disciplina si Etica a FRF, de raportul de activitate al Camerei Nationale de Solutionare a Litigiilor si de raportul de activitate al Comisiei de Recurs.

Totodata, forul a aprobat componenta organismelor jurisdictionale ale FRF pentru sezonul 2015-2016 (Camera Nationala pentru solutionarea litigiilor, Comisia de Disciplina si Etica, Comisia de Recurs). Valeriu Argaseala, presedintele clubului Steaua, a votat impotriva in ceea ce priveste componenta nominala a Comisiei de Recurs. Florian Prunea, presedintele clubului CSMS Iasi, nu a votat la acest punct de pe ordinea de zi.

Comitetul Executiv a aprobat cu majoritate de voturi Regulamentul Cupei Ligii, modificarile Regulamentului de Organizare si Desfasurare a Activitatii Fotbalistice cu amendamentele dezbatute, modificarile Regulamentului privind Statutul si Transferul Jucatorilor de Fotbal, modificarile Regulamentului Disciplinar, cu unanimitate modificarile Regulamentului privind Intermediarii, modificarile Regulamentului privind Statutul Antrenorului.

A fost aprobata si componenta nominala a seriilor Ligii a 2-a, editia de campionat 2015-2016, cu mentiunea ca pana la data de 29 iulie 2015 li s-a acordat posibilitatea cluburilor din Liga a 2-a de a se retrage din competitie.

A aprobat sistemul competitional al Ligii a 2-a pentru sezonul 2015-2016, echipele situate pe locurile 13 si 14 retrogradand direct, apoi fiind organizat play-off si play-out, urmand ca din 2016-2017 Liga a 2-a sa fie organizata intr-o serie de 22 de echipe, iar din 2017-2018, Liga a 2-a sa fie organizata intr-o serie de 20 de echipe.

Aproba componenta nominala a seriilor Ligii a 3-a, incluzandu-se, in temeiul art. 18 alin. 1 lit. a din ROAF, si cluburile Ceahlaul 2, Astra 2 si Unirea Dej. Cluburile din Liga a 2-a care se retrag pana la data de 29 iulie 2015 vor fi incluse in seriile Ligii a 3-a in conformitate cu criteriul geografic.

Sistemul competitional la Liga a 3-a, pentru sezonul 2015-2016 prevede promovarea castigatoarelor celor 5 serii si retrogradarea in Liga a 4-a unui numar de 8 echipe (respectiv cea mai slab clasata echipa de pe locul 14 intr-un clasament al locurilor 1-14 si locurile 15 si 16), urmand ca in sezonul 2016-2017 Liga a 3-a sa fie alcatuita din 6 serii de 16 echipe.

Sursa foto: sport