Radu ZAMFIR o viseaza pe Aura ION noapte de noapte

Medicul Radu ZAMFIR a reusit sa scape nevatamat din accidentul aviatic din Apuseni, insa psihic inca nu si-a revenit. Decesul pilotului Adrian Iovan si a studentei la Medicina, Aura ION, l-a marcat puternic si probabil ca toata viata isi va aminti de ultimele clipe ale celor doi.

Desi a trecut mai bine de o luna de la accident, urmele tragediei din Apuseni nu s-au vindecat. Cei cinci supravietutori si familiile celor doi decedati sufera cumplit. Radu ZAMFIR, unul dintre medicii supravietuitori, nu poate sa uite cum studenta Aura ION i-a murit in brate, desi a facut tot ce i-a stat in putinta sa o salveze. Viata celei care ii era studenta s-a incheiat mult prea devreme, iar acum medicul ZAMFIR o viseaza aproape in fiecare noapte.

Apropiatii medicului ZAMFIR sustin ca acesta o viseaza noapte de noapte pe Aura Ion, care ii cere apa, motiv pentru care acesta a apelat la ajutorul psihologilor, potrivit Antena Stars.

Chiar daca sufleteste nu a putut trece prea usor peste drama pe care a trait-o, medicul Radu Zamfir demonstreaza ca este un profesionist desavarsit. La putin timp de la accident, acesta a avut puterea de a reveni in sala de operatii si de a participa la un nou transplant cu succes.

Vezi aici marturiile copilotului din tragedia aviatica in care au murit Adrian Iovan si Aura Ion

Mai mult, Radu Zamfir si-a infrant teama fireasca de zbor si, la o luna de la accident, a plecat din nou cu un avion intr-o misiune de prelevare de organe.

In urma accidentului aviatic produs in 20 ianuarie in Muntii Apuseni, intr-o zona accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita dintre judetele Cluj si Alba, si-au pierdut viata pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion. in accident au fost raniti, pe lânga copilotul Razvan Petrescu, si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul “Sfânta Maria” si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului si victimele au fost gasite de trei localnici, dupa cautari care au durat aproximativ cinci ore si la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, politisti, salvamontisti, angajati ai Parcului National Muntii Apuseni si localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost gasit incarcerat, iar studenta era in stop cardio-respirator, cu hipotermie severa, nemaiputând fi salvata.

Toate cele cinci persoane ranite in accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi si traumatisme, au fost internate la sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca. in 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Cluj, ajungând in Capitala la bordul unui avion de linie.

Ulterior, medicul a sustinut o conferinta de presa la Institutul Fundeni, el spunând ca datorita lui Adrian Iovan sunt cinci oameni in viata, dupa ce aeronava a intrat in ceata, a pierdut inaltime si a pierdut un motor. Medicul Zamfir si-a reluat activitatea dupa o saptamâna.

De asemenea, medicul Sorin Ianceu a fost externat in 3 februarie, iar ceilalti doi medici raniti in accidentul aviatic, Valentin Calu si Catalin Pivniceru, au fost externati a doua zi.