Radu Zlati: Bugetul educatiei pe 2014 nu va satisface toate sperantele profesorilor, insa este un buget echilibrat

radu_zlati_pnl

Deputatul PNL, Radu Zlati, a declarat pentru Mondo News ca bugetul educatiei pe anul 2014 nu va satisface toate asteptarile din invatamantul romanesc, insa a subliniat ca va fi nevoie de o mai mare implicare a comunitatilor locale si de un management performant al unitatilor de invatamant pentru a fi suplimentat deficitul financiar.

“Bugetul educatiei pe 2014 nu va satisface toate sperantele comunitatii educationale. Resursele financiare sunt neindestulstoare. Dar el este un buget echilibrat prin raportare la aceste resurse. Va fi nevoie de o mai mare implicare a comunitatilor locale si de un management performant al unitatilor de invatamant pentru a suplimenta, in unele situatii, precaritatea resurselor financiare”, a declarat Radu Zlati, la solicitarea Mondo News.

Referitor la tensiunile aparute, vineri, in Comisia de Invatamant din Parlament, dupa ce reprezentantul FSLI Constantin Rada nu a fost lasat sa intervina cu o replica la declaratiile facute in comisie, deputatul PNL ne-a explicat ca acesta si-a tinut discursul pana la capat, insa la un moment dat a solicitat un drept la replica, care nu i s-a putut acorda deoarece era contrar regulamentului, numele acestuia nefiind invocat in vreo luare de pozitie.

“Reprezentantul FSLI a vorbit si inca mult. In finalul discutiilor a solicitat un drept la replica ce nu i s-a acordat si a plecat suparat. Dar pe regulament nu avea cum sa i se dea drept la replica, deoarece numele sau nu fusese invocat in vreo luare de pozitie precedenta. Este adevarat, interventia senatorului Dumitrescu a fost cam taioasa, dar procedural era corecta”, a declarat deputatul Radu Zlati.

Constantin Rada, lider al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a declarat, vineri, ca i s-a interzis dreptul la replica in momentul in care s-a spus ca 1 miliard 200 de milioane de euro s-a dat pe salariile profesorilor.

“S-a intamplat ceva rusinos. Un vicepresedinte mi-a interzis sa dau o replica dupa ce s-au spus minciuni. S-a spus ca 1 miliard 200 de milioane de euro obtinuti de federatia noastra s-a dat pe salarii. Nu este  adevarat, banii s-au dat pe infrastructura. Mi-a interzis sa vorbesc pe motiv ca suntem invitati. Probabil l-a iritat ca ieri FSLI a organizat o intalnire la care a invitat toti membrii comisiei de invatamant, insa numai 5 au raspuns favorabil”, a declarat liderul FSLI.