Radu Zlati: Cazul instrumentat de DIICOT asupra colegului Vosganian mi se pare flagrant

radu-zlati

Deputatul PNL Radu Zlati a declarat, pentru Mondo News, ca demersul DIICOT prin care ministrul Economiei, Varujan Vosganian, este acuzat de complot si subminarea economiei nationale, este unul flagrant, care nu are la baza dovezi directe sau indirecte.

“Din principiu nu imi place sa ma exprim asupra unor anchete in curs. Totusi, cazul instrumentat de DIICOT asupra colegului Vosganian mi se pare flagrant, astfel incat asumarea unei pozitii mi se pare nu numai permisa, ci si necesara. Pe de alta parte nu exista dovezi ale DIICOT privind vreo intentie doloziva a domnului Vosganian si nici dovezi directe sau indirecte asupra apartenentei domniei sale la un grup infractional, organizat sau nu. Nu pot decat sa imi exprim consternarea ca DIICOT isi asuma calitatea de a evalua decizii politice, fie ca acestea au sau nu relevanta economica”, a declarat Radu Zlati, la solicitarea Mondo News.

Deputatul liberal a mai precizat ca se pot face evaluari in privinta efectelor deciziei in cazul Interagro, insa atrage atentia ca aceste evaluari nu ar trebui sa priveasca DIICOT.

“Domnul Vosganian a sublinat perfect, in conferinta sa de presa, ca decizia in cazul Interagro a fost una de oportunitate economica si nu una care sa porneasca de la vreun interes propriu al ministrului. Se pot face evaluari asupra efectelor, dar aceste evaluari nu ar trebui sa priveasca DIICOT si ar trebui sa priveasca toti decidentii politici care au asumat la un moment dat respectiva hotarare, incluzand intregul guvern si presedintele. Ceea ce ar fi o aberatie”, a precizat Radu Zlati.