Radu Zlati: Comisia “A doua opinie” va propune ministrului Radu Stroe retragerea Codului Rutier sau promovarea acestuia fara modificari la amenzi

Comisia informala “A doua opinie” din cadrul Grupului Parlamentar din Camera Deputatilor va propune ministrului de Interne, Radu Stroe, retragerea noului Cod Rutier sau promovarea documentului fara modificari la amenzi, a declarat pentru Mondo News deputatul PNL, Radu Zlati.

“Comisia informala ‘A doua opinie’ din cadrul Grupului Parlamentar de la Camera va propune la intalnirea cu ministrul Radu Stroe fie retragerea Codului Rutier fie promovarea acestuia fara modificari pe partea amenzilor”, a precizat deputatul liberal.

In legatura cu amenzile foarte mari propuse in noul Cod Rutier, Radu Zlati considera ca nu este o solutie marirea amenzilor, in conditiile in care gradul de incasare se situeaza sub 30%. Mai mult, deputatul PNL crede ca amenzile mari nu vor face decat sa favorizeze spaga.

“In momentul in care gradul de incasare a amenzilor de circulatie este de sub 30%, este limpede ca nu la marirea amenzilor trebuie lucrat ci la modalitatea de colectare. Simpla marire nu va duce decat la marirea corespunzatoare a presiunii dinspre contravenient inspre agentul constatator in directia acceptarii din partea ultimului a faimoasei spagi”, a conchis Radu Zlati, la solicitarea Mondo News.
 
Dezbaterile pe Codul Rutier vor avea loc luni, in cadrul Grupului Parlamentar, in prezenta ministrului Radu Stroe, incepand cu ora 18.00.