Radu Zlati, PNL: Ponta l-a propulsat pe Tariceanu pe persoana fizica la Senat in speranta ca va atrage si alti liberali

Deputatul PNL, Radu Zlati, considera ca propulsarea pe persoana fizica a fostului lider al PNL, Calin Popescu Tariceanu, la conducerea Senatului este o strategie a premierului Victor Ponta de a atrage si alti liberali de partea sa, insa fara succes, deoarece membrii PNL nu sunt atrasi de promisiunile false ale PSD-ului.

“Ceea ce doreste domnul Ponta in dubla calitate de premier si de lider al PSD este sa slabeasca coeziunea si determinarea PNL, in speranta ca unii colegi liberali se vor alatura persoanei fizice promovate de catre PSD la conducerea Senatului. In asteptarea acestui eveniment care, iata, refuza a se intampla, premierul si coalitia pe care o conduce inlatura ultimele elemente liberale din guvern – acele persoane care au crezut in promisiunea lui Ponta ca nu va face epurari pe considerente politice”, a declarat deputatul liberal.

Radu Zlati a facut referire si la declaratia lui Victor Ponta privind refacerea USL, aratand ca daca premierul ar fi dorit intr-adevar un partener, ar fi acceptat solicitarile legitime ale PNL in legatura cu nominalizarile de ministri si vicepremier. 

Citeste si: Antonescu: Ponta se simte puternic pentru ca stie ce masinarie are in spate PSD-ul

“Victor Ponta persevereaza in a face declaratii conform carora spera intr-o refacere a USL. Domnul premier, conducator al unei coalitii aflate la guvernare, nu are nevoie de PNL ca partener egal, ci doar ca o anexa. Daca ar fi dorit un partener ar fi acceptat solicitarile cu totul legitime ale PNL in legatura cu nominalizarile de ministri si vicepremier pe portofoliile cuvenite PNL. Faptul ca are nevoie doar de o anexa liberala o dovedeste racolarea fostului lider PNL, Calin Popescu Tariceanu si propulsarea acestuia, pe persoana fizica, la sefia Senatului.”, a mai spus Radu Zlati.

Liberalii nu vor marsa la promisiunile false ale lui Ponta, mai spune deputatul Zlati, care subliniaza ca PNL va ramane constant in opozitia sa si va coagula in jurul sau rezistenta societatii civile in vederea apararii democratiei si statului de drept.

“Promisiunile false ale premierului Ponta nu atrag adevaratii liberali. Iar incercarile disperate ale PSD de anexare a unor crampeie liberale se vor dovedi zadarnice. PNL va ramane constant in opozitia sa, practica si doctrinara, la (re)aparitia unui partid-stat si va coagula in jurul sau rezistenta societatii civile in vederea apararii democratiei si statului de drept in Romania”, a incheiat deputatul PNL.