Radu Zlati: Tariceanu a jucat rolul de opozant al tuturor initiativelor venite din partea conducerii PNL

Deputatul PNL, Radu Zlati, a criticat atitudinea senatorului Calin Popescu Tariceanu fata de decizia luata marti seara de conducerea PNL de iesire din USL si de la guvernare, apreciind ca fostul premier a jucat din momentul in care a pierdut sefia partidului, cu sau fara sens, rolul de opozant al tuturor initiativelor venite din partea conducerii PNL.

Deputatul liberal a tinut sa sublinieze ca fara aceasta opozitie la toate deciziile importante ale conducerii partidului, Tariceanu si-ar fi asigurat locul meritat atat in istoria Romaniei, cat si in istoria PNL.

“Domnul Tariceanu isi avea asigurat locul atat in istoria Romaniei cat si in istoria Partidului National Liberal. Premier al Romaniei si lider national al PNL in perioade faste pentru Romania si pentru partid, domnul Tariceanu isi avea asigurat un loc onorant si onorabil, indiferent si dincolo de rezultatul Congresului PNL din 2009, congres care a decis schimbarea conducerii PNL.

Din pacate incepand din 2009 domnul Tariceanu a decis sa joace o carte perdanta pentru sine si nici folositoare in vreun sens partidului: aceea de opozant, cu sens sau fara sens, al tuturor initiativelor venite din partea conducerii partidului, din partea presedintelui PNL Crin Antonescu. Astfel domnul Tariceanu s-a opus crearii USL; s-a opus participarii pe liste unice USL la alegerile locale si parlamentare din 2012; s-a opus programului de guvernare USL. Daca ar fi fost dupa domnul Tariceanu, USL nu ar fi existat sau s-ar fi rupt in 2012. Din fericire pentru romani si pentru membrii PNL, toate optiunile strategice ale PNL, optiuni fata de care domnul Tariceanu s-a opus, au fost optiuni dovedite ca si castigatoare. Domnul Tariceanu nu a invatat nimic din aceasta istorie personala, partidul s-a invatat in ultimii doi-trei ani sa fie dezamagit de catre domnul Tariceanu”, a aratat deputatul PNL.

Citeste si: Rares Manescu: PNL Sector 6 dezaproba gestul lui Tariceanu de a discuta in numele partidului fara mandat

Situatia de opozant a culminat ieri si astazi, cand Calin Popescu Tariceanu s-a plasat din nou in rolul de opozant, de aceasta data la ruperea USL, continua Radu Zlati, care catalogheaza gestul acestuia de a discuta cu premierul Ponta fara mandat ca fiind o capitulare, o negociere in genunchi dincolo de litera si spiritul Protocolului de functionare al USL.

“In zilele din urma domnul Tariceanu s-a plasat din nou intr-o situatie de opozant, de data aceasta fata de decizia PNL de a considera Uniunea Social Liberala ca fiind in fapt rupta datorita refuzului premierului Ponta de a accepta nominalizarile PNL pentru functiile din guvern care reveneau partidului nostru.  Domnul Tariceanu ar fi avut ocazia ieri, in cadrul Delegatiei Permanente, sa ceara un vot pentru varianta sa de continuare a colaborarii cu PSD, colaborare insemnand ca premierul sa aiba ultimul cuvant in nominalizarea titularilor de portofolii cuvenite Partidului National Liberal. Colaborare insemnand, de fapt, o capitulare, o negociere in genunchi a partidului dincolo de litera si spiritul Protocolului de functionare al USL. 

Procedand astfel, Calin Popescu Tariceanu s-a plasat in afara partidului, in afara unei decizii aproape unanime a singurului for statutar al PNL intre Congrese care poate lua decizii privitoare la politica de aliante a partidului. S-a plasat in afara si in fapt impotriva partidului”, a completat deputatul PNL, Radu Zlati.

De precizat ca senatorul Calin Popescu Tariceanu a demisionat, miercuri dupa-amiaza, din PNL, demisia sa fiind inregistrata in jurul orei 17.00 la Secretariatul General al partidului. Ulterior, Crin Antonescu a confirmat demisia fostului presedinte liberal.

Vezi aici declaratiile lui Antonescu fata de situatia creata de Tariceanu dupa ruperea USL