Raed Arafat despre persoanele care refuză vaccinarea împotriva COVID-19

Raed Arafat a declarat, duminică la Antena 3, că persoanele care nu vor dori să-și facă vaccinul anti-COVID 19 nu vor fi discriminate. Șeful DSU a precizat însă că este foarte probabil ca anumite țări să solicite dovada vaccinării cetățenilor români care vor să-și petreacă vacanța sau să muncească pe teritoriul lor.

Raed Arafat a dat garanții că autorităţile din România nu vor aplica reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vor imuniza.

„Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună «poţi să vii dacă eşti vaccinat». E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta. În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a declarat şeful DSU.

„Niciunul dintre noi nu recomandă acest lucru fără să spună că o să se vaccineze. Eu am zis că aștept momentul. Eu sigur mă vaccinez. Nu se pune problema. Abia aștept acest lucru. Pentru că oricare dintre noi este vulnerabil și este la orice moment expus să se infecteze și să ajungă chiar pe patul de Terapie Intensivă”, a mai adăugat Raed Arafat.

Sursa foto: adevarul