Raed Arafat, începutul sfârșitului: ”S-a transformat într-un rob al propriei imagini, avid de putere!”

Capitalul de imagine a lui Raed Arafat se risipește ca o perdea de fum este de părere Victor Ciutacu. Jurnalistul a comentat extrem de dur ieșirea publică a secretarului de stat Raed Arafat, în special apelul său să nu fie relaxate măsurile de carantină întrucât nu sunt suficiente persoane infectate.

Victor Ciutacu a scris pe pagina sa de facebook: „Daca e cineva care-si va face praf, dupa criza coronavirus, capitalul de imagine urcat la cer, ăla e Raed Arafat. Notati-va data si autorul memorabilei proorociri, ca-s ok batran si nu ma arunc aiurea…”

„Dintr-un tip organizat si eficient, s-a transformat intr-un rob al propriei imagini, avid de putere. A fost o vreme în paralel cu mine, da’ cică e trist că l-a lăsat CCR fără arme și insistă să țină lumea în arest la domiciliu; între altele…Ultima a fost planetară. cică nu suntem suficient de mulți infectați ca să ne lase liberi pe stradă.”, a mai scris jurnalistul de la România Tv.

Raed Arafat a explicat, miercuri seară la Antena 3, că nu crede că este bună decizia de relaxare a condițiilor de carantină: „Indiferent de decizia Curții, pe care nu o comentez, nu e domeniul meu, suntem în mijlocul unei bătălii, unui razboi chiar. Avem o problemă foarte serioasă: anumite unelte ale acestui război le pierdem. Asta înseamnă că trebuie să găsim alte modalități. Singura modalitate este să îi convingem pe cetățeni, să apelăm la conștiința lor. O categorie de oameni pot să spună mâine gata, fac ce vreau. Oamenii care au respectat regula până acum sperăm să respecte în continuare. În țară încă nu s-a terminat lupta, nu putem să spunem că suntem bine.

Dacă noi pierdem aceste unelte, războiul ar putea fi pierdut. Să nu uităm că valul doi va veni. Va veni gripa sezonieră și lângă ea Covidul. Noi trebuie să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problema. Nu poți fi optimist. Poți fi optimist ca om simplu. Eu nu pot să fiu optimist. Nu poate nicio persoană responsabilă pe domeniul sănătății publice să fie optimistă. Trebuie să fim rezervați, să ne gândim foarte serios că lucrurile pot să meargă și spre rău. Războiul se duce şi după război se spune asta, asta şi asta trebuie să le schimbăm pe viitor. Dar în mijlocul războiului noi schimbăm regulile. Poate unele lucruri nu sunt ok, trebuie clarificate”, a afirmat Raed Arafat.

Syursa foto: realitatea