Raed Arafat își pune în cap proprietarii de terase și magazine! Anunțul făcut de acesta

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din România, a anunțat, sâmbătă la Digi 24, că în următoarea perioadă autoritățile vor intensifica controalele pentru a se vedea dacă populația respectă măsurile de distanţare socială, impuse în contextul epidemiei de COVID-19.

„Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem că totuşi este o creştere (n.r. – a numărului de infectări cu COVID-19). Weekend-urile au devenit cu mai mare risc, pentru că vedem că oamenii merg în cluburi deschise, dar, totuşi, contactul acolo se vede că este foarte apropiat. Am primit poze – terase care trebuiau să aibă patru persoane de la aceeaşi familie la masă şi unde se văd mai mulţi şi se vede clar că nu sunt din aceeaşi familie, se vede că sunt persoane diferite care stau la aceeaşi masă”, a declarat, Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat a spus că vor fi verificate terasele, precum și magazinele, unde se va vedea dacă sunt respectate regulile impuse de starea de alertă, respectiv de epidemia de coronavirus. „O să înceapă controale foarte serioase. Nu numai la terase, în mai multe locuri. Ştiu că s-a dispus, la nivelul ministerului, pe linia ordinii publice, să se intensifice controale la modul serios: terase, retaileri… Magazine care trebuie să aibă triaj la intrare, dacă îl fac sau nu”, a mai spus Raed Arafat pentru sursa citată.

Sursa foto: realitatea