Raed Arafat, replică dură pentru cetățeni: „Nici nu s-a publicat legea și au și început atacurile împotriva mea!”

Raed Arafat s-a dezlănțuit, pe pagina sa de Facebook, la adresa cetățenilor care l-au contestat și îl contestă în continuare. Șeful DSU a izbucnit la scurt timp după ce Legea carantinei și izolării a fost votată de Senat.

Într-o scrisoare deschisă pentru cetățeni, Raed Arafat a explicat că se simte amenințat și agresat de către populație din motive injuste. Șeful DSU a dezvăluit că mai multe persoane au început să îi trimită mesaje și să îl acuze pentru forma de abuz pe care o exercită asupra cetățenilor.

„Nici nu s-a publicat Legea și au început atacurile împotriva ei și a persoanei mele parcă eu sunt cel care a scris-o singur, a dezbătut-o singur și a votat-o singur. Legea nu dă puteri supreme nici doctorului Arafat și nici unei alte persoane. Încercările de a spune că tot ce se face în lupta cu acest virus este un abuz și nejustificat, încercând să se lege acest aspect de o persoană sau două, reprezinta o încercare de dezinformare a populației și de a menține în continuare un curent de opinie negativ față de orice acțiune luată la nivel de autorități„, scrie Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

„Încercările de a spune că tot ce se face în lupta cu acest virus este un abuz și nejustificat, încercând să se lege acest aspect de o persoană sau două, reprezintă o încercare de dezinformare a populației și de a menține în continuare un curent de opinie negativ față de orice acțiune luată la nivel de autorități„, a conchis șeful DSU.

Raed Arafat anunță restricții

În aceeași ordine de idei, Raed Arafat a dezminţit, joi seară la postul B1 Tv, informaţiile oficiale şi anunţă restricţii: “Probabil în primă fază sunt restricțiile locale, care limitează răspândirea în zonele respective. Nu avem cum să nu luăm aceste măsuri dacă vedem că situația se agravează. Situația e urmărită de noi. Totul depinde de modul în care populația înțelege să respecte reguli simple. Se bagă mulți bani în campanii în care oamenii sunt îndemnați să ignore regulile, indiferent cine le finanțează, sunt oameni care fac rău României. Suntem sub o formă de atac hibrid. Nu se întâmplă doar la noi. Ultima pandemie adevărată a fost în 1918-1919. Populația nu mai are răbdare și e de înțeles.

Eu am zis la începutul luptei cu acest virus, care nu s-a terminat, că dacă se termină bine, cei care au lucrat vor fi acuzați că au luat măsuri excesive, iar dacă se termină prost, vor fi acuzați că nu au făcut destule. Căutăm înțelepciunea tuturor. Noi nu am terminat valul unu. Singura soluție e oprirea modului în care se răspândește. Trebuie să pregătim următoarea fază. Trebuie să avem ce ne trebuie să fim pregătiți mai ales pentru toamnă. Să încercăm să limităm pe cât se poate răspândirea. Să ajungem cu mesajele la oamenii de rând.”, a mai declarat Raed Arafat, în direct la postul B1 TV.

Reamintim că, în momentul în care s-a anunțat prelungirea stării de alertă, atât premierul Orban cât și ministrul Sănătății Nelu Tătaru au precizat că nu vor noi măsuri de relaxare dar nici alte măsuri restrictive!

Sursa foto: adevarul