RAED ARAFAT se simte ROMAN: Mandria ca am studiat in Romania nu poate sa mi-o ia nimeni

RAED ARAFAT a vorbit, astazi, in cadrul primului congres medical palestino-roman cu participare internationala ca mandria ca a studiat in Romania nu poate sa i-o ia nimeni si ca nu va uita niciodata de unde a plecat si unde se afla.

“Cand am ajuns in Romania si aveam 16 ani si jumatate, niciodata nu m-am gandit ca o sa raman aici, asa cum cred ca s-a intamplat cu multi dintre cei care au ramas in Romania. Dar faptul ca la aceasta conferinta au aparut atat de multi absolventi care nu au ramas in Romania, au ramas cu amintirile din Romania, arata cat de importanta a fost pentru noi experienta de a primi educatia care ne-a facut ce suntem acum in domeniul medical in aceasta tara.

 Pentru mine mandria ca am studiat in Romania cred ca nu poate sa mi-o ia nimeni, asa cum este si pentru dumneavoastra in fiecare zi cand practicati meseria de medic. Cei care au o casa sunt norocosi, cei care au doua case sunt si mai norocosi. Eu consider ca am doua case, niciodata nu voi uita de unde vin, niciodata nu o sa uit unde sunt”, a spus Arafat.

Potrivit acestuia, relatia dintre Romania si Palestina va continua atat in domeniul medical, cat si in alte domenii.

“Sunt mandatat sa va transmis un bun venit si din partea domnului vicepremier ministrul de Interne Gabriel Oprea si sa spun ca la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politie inca avem locuri deschise si burse pentru a primi in continuare viitori ofiteri ai Protectiei civile si de pompieri, care deja sunt 20 in Romania la pregatire. Aceasta conferinta nu arata decat cat de legati suntem si faptul ca aceasta cooperare va continua”, a precizat secretarul de stat in MAI.