Rafinaria LUKOIL din Ploiesti, in vizorul procurorilor pentru un prejudiciu urias

Perchezitii la rafinaria Lukoil din Ploiesti, intr-un dosar de evaziune si spalare de bani. Procurorii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti efectueaza, joi, perchezitii la sediul rafinariei Lukoil din Ploiesti, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, sustin surse judiciare citate de agentiile de presa.

Potrivit primelor informatii, prejudiciul descoperit de procurori este urias: peste 230 de milioane de euro. Din acesti bani, 112 milioane de euro erau din evaziune fiscala si restul din spalare de bani, informeaza procurorii. 

Intr-un comunicat de presa transmis joi, Parchetul Curtii de Apel Ploiesti anunta ca au loc 23 de perchezitii la sediile societatilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploiesti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMANIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENTIA LUKOM-A-ROMANIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate din municipiul Ploiesti.

In acest dosar, instrumentat de Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, se fac cercetari pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Conform sursei citate, prejudiciul estimat pana in prezent este de 1.039.019.829 lei (230 de milioane de euro), din care 505.421.252 lei (112 milioane euro) din evaziune fiscala si 533.598.577 lei (118 milioane euro) din spalare de bani.

La perchezitiile care au loc la societatile Lukoil participa ofiteri de politie din IGPR, inspectori ai Directiei Generale Vamale, inspectori ai Directiei Nationale Antifrauda si lucratori ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova.